Forums > MaxMSP

Ableton Live as a rewire slave in Max5

November 25, 2008 | 7:49 pm

Hello, i’m trying to get Live to be rewired (slave mode) to Max5. When I open Live, instead of automatically entering slave mode, it comes up with a message saying something like "another active rewire master detected, you will not be able to slave other devices into Live until you close this application."
Live then doesn’t appear on the rewire devices of the rewire~ object.
Any ideas?
Cheers


March 4, 2009 | 1:50 am

I’m having the same problemsomeone please help!


March 4, 2009 | 2:13 am


March 4, 2009 | 2:13 am

if you follow the instructions in the rewire~ help file you should be able to get it to work. It works fine for me.

If not, please send a detailed report into support.

-A


March 4, 2009 | 5:01 am

Hey again,

Thanks! That helped…I can currently modify Live’s tempo with a tempo message into rewire. However, Live seems to be locked in all other regards. It won’t play audio tracks I had prerecorded before running it in slave mode, and I can’t even automate the tempo in Live that I can modify through max/msp (playing, recording, just about everything in Live is locked…I don’t have audio either). I think my problem has something to do with an incorrect "position" message into rewire~ mentioned here:
http://www.cycling74.com/story/2006/12/15/161329/34 (about midway down the page)

Really appreciate your help!
pgo


July 19, 2010 | 5:05 pm

Your lucky. At least you are getting Live to open. When I try to open Live after setting the parameters for rewire in Max, it just freezes. Don’t know what to do.


July 22, 2010 | 8:25 am

Did you find a solution Recardo ? I get exactly the same problem.


July 22, 2010 | 12:04 pm

No not yet. I’v sent the crash log and problem to the Ableton support. When I hear from them again I’ll let you know :)


July 22, 2010 | 1:16 pm

It doesn’t seem to be specific to Ableton since I can’t get rewire working with Reason neither (even if Reason opens showing a rewire mode).


July 22, 2010 | 1:20 pm

Sorry, it works with Reason.. I made a DSP selection mistake.


June 13, 2011 | 11:39 pm

I’m having the same problem too. With Max as a slave to Live things work ok, but both apps freeze "not responding" when Live is opened after Max in the setup to have Max be the master and Live be the slave. This is happening on Macbook pro with osx10.6.


June 14, 2011 | 12:10 am

Figured out that those numbers in rewire~ help are the order of steps to follow. Works good now.


Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)