Analysis Grabber

Jan 31, 2012 at 3:55pm

Analysis Grabber

Hello,

I am having some problems using the AnalysisGrabber (LiveGrabber) plug-in for MaxForLive.
First, I am receiving only 3 signals through OSC. (LoFollower, MidTrigger, MidFollower), I don't receive anything from the other ones. See Attachment.

One more thing, I added one AnalysisGrabber plugin on each of my 4 channel. One detect the bass, one the drum, one the voice and the last one the keyboard. I am sending all information on the same port but with different sender name.
drums/LoFollower 0.232323
keyboard/LoFollower 0.232323
voice/MidTrigger 0.232323
bass/MidTrigger 0.232323

Nevertheless, When I just play one Channel, and stop the 3 others, I keep receiving datas from the playing channel.
For instance I play the drums only, and I am receiving the drums datas to my voice channel. See Attachment

I don't know if there is a way to fix this problem or if I am doing something wrong.

Many Thanks.

Mathieu

[attachment=183931,3282] [attachment=183931,3283]

Attachments:
  1. osc.jpg
#61555
Jan 31, 2012 at 5:04pm

Hi Mathieu,

Try the following:
- remove the GrabberSender plugins from your audio tracks.
- put one GrabberSender on your Master track.
- in the various AnalysisGrabber plugins, change the Addresses to be unique. So for example, in track 1, name them /LoFollowerDrums, /LoTriggerDrums, etc. In your voice track, change them to /LoFollowerVoice /LoTriggerVoice, etc.

Does this solve your problem?

Best,
Mattijs

#222158
Jan 31, 2012 at 6:34pm

Hi Mattjis,

Thank you, It resolved my problem of receiving datas even when my channel wasn’t playing.
Great!

But I still don’t receive any information from
LoTrigger
HiTrigger
HiFollower

For all my channel..

Any Ideas ?

#222159
Feb 1, 2012 at 7:00pm

I had a look at the patch and I got it more clear Now.
Thanks for your Help.
and Congratulations for your Work!

#222160
Mar 21, 2012 at 10:14pm

Hi Mattijs,

i think i found two small bugs in version 2.7 of your AnalysisGrabber.amxd:

You have a “prepend 4″ instead of a “prepend 5″ at the output of your hi frequency biquad filter. That routes messages to “MidTrigger” instead of “HiFollower”.

And your “change 0.” prevents the triggers to be sent out to “LoTrigger”, “MidTrigger” and “HiTrigger”.

Or did i use on old version?

Best,
Karl

[attachment=189059,3573] [attachment=189059,3574]

Attachments:
  1. Screenshot20120321at23.11.08.png
#222162
Mar 22, 2012 at 11:04am

Hi Karl,

Many thanks for spotting this and isolating the cause! I’ll be checking it tomorrow, hope I can do an update by then.

Best,
Mattijs

#222163
Mar 23, 2012 at 11:34am

Hi Karl and maotik,

I updated the plugins, v2.8 should fix the issues.

https://sourceforge.net/projects/livegrabber/files/

Thanks again for checking this and isolating the problem!

Best,
Mattijs

#222164
Mar 24, 2012 at 11:37am

Thanks for updating so fast and of course for the whole LiveGrabber stuff. I will use the AnalysisGrabber and add pattrstorage preset saving for a current project. Will contribute as soon as i find the time to make it work in a general and reliable way.

Best,
Karl

#222165
Mar 26, 2012 at 10:35am

Good to hear that you find the plugins useful Karl, curious to see what you come up with!

#222166

You must be logged in to reply to this topic.