Forums > MaxMSP

[ANN] disis.aka.wiiremote v1.02 released


ico
January 13, 2009 | 3:50 am

New version squashes a couple of lethal bugs (crashes when trying to
disconnect before connecting for the first time and similar joys), including
periodic connectivity issues (now all devices should connect from the first
try including Wii Fit), and updated documentation.

You can grab it from the usual place:
http://disis.music.vt.edu/ or

http://ico.bukvic.net/Max/

Ivica Ico Bukvic, D.M.A.
Composition, Music Technology
Director, DISIS Interactive Sound & Intermedia Studio
Assistant Co-Director, CCTAD
CHCI, CS, and Art (by courtesy)
Virginia Tech
Dept. of Music – 0240
Blacksburg, VA 24061
(540) 231-6139
(540) 231-5034 (fax)
ico@vt.edu

http://www.music.vt.edu/faculty/bukvic/


January 13, 2009 | 9:09 am

Hello, Thank you for this new release

I just tried it
that works
but !
when IR is connecting ON, Max crashes

Best

Eryck


January 13, 2009 | 10:01 am

Ok, forget the message behind
that works now

thank you

Eryck



ico
January 13, 2009 | 11:42 pm

Quoting Eryck Abecassis :

>
> Ok, forget the message behind
> that works now
>
> thank you

Oops, you are absolutely right, forgot to do some code clean-up. 1.03 is now
available with hopefully remaining bugs squashed, some build optimizations, and
smaller download size.

http://disis.music.vt.edu

http://ico.bukvic.net/Max/

Ivica Ico Bukvic, D.M.A.
Composition, Music Technology
Director, DISIS Interactive Sound and Intermedia Studio
Assistant Co-Director, CCTAD
CHCI, CS, and Art (by courtesy)
Virginia Tech
Department of Music
Blacksburg, VA 24061-0240
(540) 231-6139
(540) 231-5034 (fax)
ico.bukvic.net


January 30, 2009 | 4:18 pm

Hello Ico,

Is there any similar issue with OSCulator where some Wii fit do not work?
I’m asking this as I don’t seem to be able to receive data from the pressure sensors.
I was able to sync it, and the front button is recognized as "A", but the sensor’s data is unresponsive (see attached video).
Any suggestions?

cheers,

Eric.


January 30, 2009 | 4:23 pm

PS: Might be helpful to mention that this board does not work with OSCulator



ico
January 30, 2009 | 5:13 pm

Are you suggesting that the wii fit board you have works with
disis.aka.wiiremote but not with OSCulator?

Ico

> —–Original Message—–
> From: maxmsp-bounces@cycling74.com [mailto:maxmsp-bounces@cycling74.com]
> On Behalf Of Eric
> Sent: Friday, January 30, 2009 11:24 AM
> Subject: [maxmsp] Re: Re: [ANN] disis.aka.wiiremote v1.02 released
>
>
> PS: Might be helpful to mention that this board does not work with
> OSCulator


January 30, 2009 | 5:52 pm

Sorry I must had been unclear. My Wii board works neither with OSCulator, nor your patch.

I know why it does not work with OSCulator, quoting Camille:
"This is a problem still under investigation, it looks like balance board with bluetooth address starting with 00:1E:35 (bought around April-May 2008) are not working properly.
A balance board with address starting with 00:1F:C5 was working correctly."
My address do begin with 00:1E:35…

I was wondering if the same applied for your patch, since I couldn’t get it to work, or if this malfunction was due to something else.

Cheers,

Eric.



ico
January 30, 2009 | 6:00 pm

I suspect this implementation has the same limitations as I’ve yet to
encounter online documentation that would provide means of tackling
incompatibility you are unfortunately experiencing.

Ico

> —–Original Message—–
> From: maxmsp-bounces@cycling74.com [mailto:maxmsp-bounces@cycling74.com]
> On Behalf Of Eric
> Sent: Friday, January 30, 2009 12:53 PM
> Subject: [maxmsp] Re: RE: Re: Re: [ANN] disis.aka.wiiremote v1.02 released
>
>
>
> Sorry I must had been unclear. My Wii board works neither with OSCulator,
> nor your patch.
>
> I know why it does not work with OSCulator, quoting Camille:
> "This is a problem still under investigation, it looks like balance board
> with bluetooth address starting with 00:1E:35 (bought around April-May
> 2008) are not working properly.
> A balance board with address starting with 00:1F:C5 was working
> correctly."
> My address do begin with 00:1E:35…
>
> I was wondering if the same applied for your patch, since I couldn’t get
> it to work, or if this malfunction was due to something else.
>
> Cheers,
>
> Eric.


January 30, 2009 | 6:24 pm

I thought so… Anyway, thanks for your help.

Best,

Eric


April 23, 2009 | 3:31 am

Hi I am trying to use disis.aka.wiiremote 1.03 and have managed to sync the wiiremote but am not getting any data with the nunchuck attached. Any ideas? Also, how do you sync the wiifit? Do I need to use the console? Would very much appreciate some help! Thanks, Lissy


Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)