audio cuts almost directly

Jan 29, 2014 at 1:36am

audio cuts almost directly

Hi,

Once my patcher is launch, it takes twenty or thirty seconds to have the audio cut in Max. Then no more sound until I restart Max or reselect the USB sound device (the sound card) in mac’s “audio&midi setup”.

I tryed to throw max preferences but without success.

I’m using Max max 6.1.6 on a MacPro 2×2.4 GHz Quad core Intel Xeon 8 GB 1066 Mhz DDR3 with OSX 7.5.

Same issue using Max 6.0.5

I’m using a mini 7.1 soundcard like this one: http://www.sweex.com/en/assortiment/sound-vision/sound-cards/SC016/

Any help would be appreciated.

#279418
Jan 29, 2014 at 10:25am

Hopefully it is a problem with your patch and not a driver issue. If it is a driver issue, it is much harder to find somebody who has your specific hardware. Post the patch so we can take a look and see if anything cuts out on our machines.

#279446
Feb 5, 2014 at 11:23am

But the patch works fine with this computer

MacBookPro Intel Core 2 Duo
2.93 GHz 4 Go 1067 MHz DDR3
OSX 10.6.8

So I wonder if this soundcard is not appropriate with the MacPro or if Max has a bug somewhere … ? Grrrrrr …

Any help about audio cut bugs in Max would be appreciated.

#280165
Feb 5, 2014 at 1:16pm

Post the freakin patch then mate

#280182
Feb 5, 2014 at 1:55pm

Maybe obvious, but does it crash on the MacPro when it’s using the onboard sound?

#280190
Feb 11, 2014 at 8:34am

Good question am going to check

#280741

You must be logged in to reply to this topic.