Forums > MaxMSP

Automation

March 4, 2008 | 1:57 am

Can you do automation in MAX? I’ve looked through all tutorials and found nothing on it. This is one of the main reasons I wanted to use it.

I want to record say 2 bars of looping automation, then also have the ability to hit a button and have it clear the automation. I don’t want to have to draw this in with my mouse. All done with a MIDI controller. Can I do this?


March 4, 2008 | 2:20 am

Yes.

On Mar 3, 2008, at 5:57 PM, Jonathan Dean wrote:

>
> Can you do automation in MAX? I’ve looked through all tutorials and
> found nothing on it. This is one of the main reasons I wanted to use
> it.
>
> I want to record say 2 bars of looping automation, then also have
> the ability to hit a button and have it clear the automation. I
> don’t want to have to draw this in with my mouse. All done with a
> MIDI controller. Can I do this?

barry threw
Media Art and Technology

San Francisco, CA
Work: 857-544-3967
Email: bthrew (at) gmail (dot) com
Web: http://www.barrythrew.com


March 4, 2008 | 2:25 am

Well first of all, what type of automation? From Live or Logic, etc or
from a keyboard slider/knob? Each would have it owns solution in Max.
Max by itself does not do "automation" as it is a general toolset
which from things like automation and a lot of other tools can be
created.

To create an automation "recorder", one (of many) solution would be to
have a midiin>midiparse>pack>prepend (a number)>coll. Perhaps a metro
or something similar could drive the coll storing. Something like this
could record your information in over time and then play it back when
you wanted to be just looking up all the addresses (in sequence) from
the coll and sending them back out a midiout object to your DAW or
controller.

Hope this helps. Oh, and by the way, if none of this made sense you
may want to go through the Max tutorials to get better sense of how
Max works.


March 4, 2008 | 2:29 am

On Mar 3, 2008, at 5:57 PM, Jonathan Dean wrote:
> I want to record say 2 bars of looping automation, then also have
> the ability to hit a button and have it clear the automation. I
> don’t want to have to draw this in with my mouse. All done with a
> MIDI controller. Can I do this?

Yeah, but it will take some work. I have an collection of code for
doing stuff more or less like this, called Gesture Recorder, here: http://www.xfade.com/max/

This is by no means a system that you can use off the shelf, but
you’ll have to understand how it works and adapt it to your needs.

Chris Muir
cbm@well.com



FP
March 4, 2008 | 5:31 pm

i begun to implement this on my "preset manager" with pattrstorage.
have a look if it can help.

http://www.pan-etc.net/nav/dev/dev-patch.htm


elt@altern.org
http://pan-etc.net



FP
March 4, 2008 | 5:36 pm

and with the "coll" method.
maybe found on this forum.

#P window setfont "Sans Serif" 9.;
#P number 86 16 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P window linecount 1;
#P comment 275 75 195 196617 5. press p (turns itself off after
playing);
#P comment 275 61 87 196617 4. press r again;
#P comment 275 47 87 196617 3. draw in the lcd;
#P comment 275 33 139 196617 2. press r to start recording.;
#P newex 45 41 92 196617 select 112 114 99;
#P newex 45 16 38 196617 key;
#P message 566 117 61 196617 pensize 2 2;
#P newex 526 88 48 196617 loadbang;
#P message 526 117 35 196617 idle 1;
#P message 307 117 33 196617 clear;
#P user lcd 355 151 320 320 1 1 1 0 0;
#P message 352 117 65 196617 lineto $1 $2;
#P message 431 117 73 196617 moveto $1 $2;
#P button 194 75 15 0;
#P comment 211 75 51 196617 reset (C);
#P message 99 203 14 196617 0;
#P comment 134 73 57 196617 record (R);
#P number 72 101 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P toggle 45 73 15 0;
#P toggle 117 73 15 0;
#P comment 62 73 46 196617 play (P);
#P button 71 346 15 0;
#P message 71 383 33 196617 clear;
#P number 297 346 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#N coll ;
#P newobj 71 416 53 196617 coll;
#P newex 153 383 156 196617 pack 0 0 0 0;
#P flonum 249 346 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P flonum 201 346 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P newex 201 313 58 196617 unpack 0 0;
#N vpatcher 10 59 217 252;
#P window setfont "Sans Serif" 9.;
#P comment 10 13 181 196617 this was the only way i could be bothered
to think of to allow me to turn off the metro when the counter had
gone through the amount of coll entries. the max carry flag seemed to
reset the counter to 0 regardless of what i did;
#P comment 10 104 181 196617 the counter which is only counting when
the mouse movement is being recorded sets the max count , and the
select. the select bangs on the max count to turn the counter off.
wabadoosh!;
#P pop;
#P newobj 94 263 37 196617 p note;
#P newex 45 263 37 196617 select;
#P message 159 135 14 196617 0;
#P number 117 203 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#N counter;
#X flags 0 0;
#P newobj 45 231 82 196617 counter;
#P newex 45 203 37 196617 metro;
#N counter;
#X flags 0 0;
#P newobj 117 169 66 196617 counter;
#P newex 117 135 37 196617 metro;
#P comment 275 19 100 196617 1. press c to reset;
#P user meter~ 215 539 228 660 50 0 168 0 103 103 103 255 153 0 255 0
0 217 217 0 153 186 0 12 3 3 3 3;
#P user uslider 142 539 50 106 128 1 0 0;
#P user gain~ 192 539 23 100 158 0 1.071519 7.94321 10.;
#P newex 192 510 49 196617 tri~ 440;
#P toggle 103 668 15 0;
#P user gain~ 119 539 23 100 158 0 1.071519 7.94321 10.;
#P newex 119 510 61 196617 cycle~ 440;
#P newex 119 490 156 196617 unpack 0 0 0;
#P newex 119 667 83 196617 dac~;
#P newex 71 479 27 196617 + 1;
#P newex 71 510 44 196617 gate 2;
#P newex 71 449 44 196617 zl nth 3;
#P fasten 25 0 4 0 76 441 124 441;
#P connect 25 0 0 0;
#P fasten 39 0 4 0 360 480 124 480;
#P fasten 39 0 21 0 360 483 337 483 337 306 206 306;
#P fasten 1 1 38 0 110 535 345 535 345 113 357 113;
#P fasten 1 0 37 0 76 535 345 535 345 113 436 113;
#P connect 0 0 2 0;
#P connect 2 0 1 0;
#P connect 0 1 1 1;
#P connect 4 0 5 0;
#P connect 5 0 6 0;
#P connect 7 0 3 0;
#P connect 6 0 3 0;
#P connect 4 1 8 0;
#P connect 10 0 9 0;
#P connect 10 0 6 0;
#P connect 8 0 9 0;
#P connect 8 0 5 1;
#P connect 9 0 11 0;
#P connect 9 0 3 1;
#P connect 42 0 43 0;
#P connect 42 0 41 0;
#P connect 40 0 39 0;
#P fasten 43 0 39 0 571 142 360 142;
#P fasten 37 0 39 0 436 142 360 142;
#P fasten 38 0 39 0 357 142 360 142;
#P fasten 41 0 39 0 531 142 360 142;
#P connect 31 0 15 0;
#P fasten 31 0 40 0 50 97 312 97;
#P connect 26 0 24 3;
#P connect 13 0 14 0;
#P fasten 13 0 26 0 122 159 302 159;
#P fasten 39 2 26 0 566 483 337 483 337 306 302 306;
#P connect 23 0 24 2;
#P connect 21 1 23 0;
#P connect 22 0 24 1;
#P connect 21 0 22 0;
#P fasten 39 1 21 0 463 483 337 483 337 306 206 306;
#P fasten 45 2 36 0 104 65 199 65;
#P connect 18 0 14 3;
#P fasten 36 0 28 0 199 336 76 336;
#P connect 36 0 18 0;
#P connect 14 0 17 0;
#P fasten 14 0 24 0 122 194 158 194;
#P connect 32 0 15 1;
#P connect 32 0 13 1;
#P connect 17 0 19 1;
#P connect 17 0 16 4;
#P connect 30 0 13 0;
#P fasten 45 1 30 0 77 65 122 65;
#P connect 34 0 16 3;
#P connect 44 0 45 0;
#P connect 44 0 50 0;
#P connect 27 0 25 0;
#P connect 24 0 25 0;
#P connect 16 0 19 0;
#P fasten 16 0 25 0 50 255 28 255 28 407 76 407;
#P connect 28 0 27 0;
#P connect 15 0 16 0;
#P fasten 19 0 31 0 50 285 40 285 40 67 50 67;
#P connect 45 0 31 0;
#P window clipboard copycount 51;


March 4, 2008 | 6:29 pm

"Well first of all, what type of automation?"

The kind of automation where you hit a record button, move a knob, and the movement is recorded.

Ok, to be very specific:

Say over 2 bars at the tempo of 120 BPM, I have a loop being played. I’m running that loop through a filter. So within that looping, I want to be able to hit and hold a record button, and whenever that record button is down, any movement I make with my designated Cutoff knob will be recorded. Also, the playback of the automation of the Filter cannot be restarted whenever it is being written to, it has to loop independent of wether or not record is on.

And like I said before I have gone through the tutoials. It seems like its a knee jerk for people to recomend that people look at the tutorials.


March 4, 2008 | 6:39 pm

Can I not do this with the seq object? I’m trying to test it, however it doesn’t seem to be responding to record messages for me. It says it can record modulation so I’m assume CC messages will record too.


March 4, 2008 | 7:07 pm

On 4 Mar 2008, at 18:29, Jonathan Dean wrote:

> The kind of automation where you hit a record button, move a knob,
> and the movement is recorded.

Pardon me if this has been thrashed out already, or if it’s a stupid
suggestion, but: if you have some audio code in MaxMSP onto which you
want to add automation and looping, you could always just turn it into
a Pluggo and host it in a sequencer.

(I’m currently porting standalone Max systems into Ableton Live – it
means I can clean up a lot of things.)

– N.

Nick Rothwell / Cassiel.com Limited
http://www.cassiel.com
http://www.myspace.com/cassieldotcom
http://www.last.fm/music/cassiel
http://www.reverbnation.com/cassiel
http://www.linkedin.com/in/cassiel
http://www.loadbang.net


March 5, 2008 | 9:11 am

Jonathan Dean schrieb:
> Can I not do this with the seq object? I’m trying to test it, however
> it doesn’t seem to be responding to record messages for me. It says
> it can record modulation so I’m assume CC messages will record too.

The seq~ object is ideal for the kind of automation you want to do, its
a MSP object…


Stefan Tiedje————x——-
–_____———–|————–
–(_|_ —-|—–|—–()——-
– _|_)—-|—–()————–
———-()——–www.ccmix.com


November 23, 2008 | 2:05 pm

hi all,

when i open my patch, where i use a lcd – object connected with a
subpatcher

i am getting a funny message in the max window, (MAX 5, both intel
macs, a macbooc and a macbook pro)

instead of an lcd object (working ok yesterday) a dashed transparent
frame,
otion-clicking it opens lcd help file WITH THE SAME NOTFOUND-
TRANSPARENT FRAME and corresponding message in the max window:
LCD – NO SUCH OBJECT….

when i close my patch and make a new max patcher and create an lcd
object , — SAME PROBLEM

BUT:

whan i QUIT MAX, RESTART it, make a new patcher, create a lcd object,
it works and MY PATCH WORKS TOO!!!

my patch, opened first, does this stupid thing…

what could it be? some path mistake?

but lcd-help should open anyway, should not it?

thanks, kind regards and sorry for eventual silly question…

reso kiknadze


November 23, 2008 | 2:14 pm

Start a new thread instead of replying to a 9-month old thread, and you’ll have a better chance at getting an answer to your question.


November 23, 2008 | 11:47 pm

i have the same problem of LCD-NO SUCH OBJECT !
-chuck

________________________________
From: Reso Kiknadze
Sent: Sunday, November 23, 2008 9:05:04 AM
Subject: [maxmsp] lcd – object not found

hi all,

when i open my patch, where i use a lcd – object connected with a subpatcher

i am getting a funny message in the max window, (MAX 5, both intel macs, a macbooc and a macbook pro)

instead of an lcd object (working ok yesterday) a dashed transparent frame,
otion-clicking it opens lcd help file WITH THE SAME NOTFOUND-TRANSPARENT FRAME and corresponding message in the max window:
LCD – NO SUCH OBJECT….

when i close my patch and make a new max patcher and create an lcd object , — SAME PROBLEM

BUT:

whan i QUIT MAX, RESTART it, make a new patcher, create a lcd object, it works and MY PATCH WORKS TOO!!!

my patch, opened first, does this stupid thing…

what could it be? some path mistake?

but lcd-help should open anyway, should not it?

thanks, kind regards and sorry for eventual silly question…

reso kiknadze


November 24, 2008 | 12:57 am

The chances are you have something else in your search paths named LCD.

On Nov 23, 2008, at 3:47 PM, Chubb wrote:

> i have the same problem of LCD-NO SUCH OBJECT !
> -chuck
>
> From: Reso Kiknadze
> Sent: Sunday, November 23, 2008 9:05:04 AM
> Subject: [maxmsp] lcd – object not found
>
> hi all,
>
>
> when i open my patch, where i use a lcd – object connected with a
> subpatcher
>
> i am getting a funny message in the max window, (MAX 5, both intel
> macs, a macbooc and a macbook pro)
>
> instead of an lcd object (working ok yesterday) a dashed transparent
> frame,
> otion-clicking it opens lcd help file WITH THE SAME NOTFOUND-
> TRANSPARENT FRAME and corresponding message in the max window:
> LCD – NO SUCH OBJECT….
>
>
> when i close my patch and make a new max patcher and create an lcd
> object , — SAME PROBLEM
>
> BUT:
>
> whan i QUIT MAX, RESTART it, make a new patcher, create a lcd
> object, it works and MY PATCH WORKS TOO!!!
>
> my patch, opened first, does this stupid thing…
>
> what could it be? some path mistake?
>
> but lcd-help should open anyway, should not it?
>
> thanks, kind regards and sorry for eventual silly question…
>
> reso kiknadze
>

Chris Muir
cbm@well.com

http://www.xfade.com


November 24, 2008 | 1:55 am

it should not be a path thing -

the same error happens when i open my patch on another computer in
studio,
the only help is – opening a new pathcer, creating an lcd-objct, then
opening my patch…
max seems to find the lcd objct normally, exept when opening my patch
first, in this case no other created lcd-objects or lcd.help patches
work – all get the error message *lcd – object not found*…

just funny and a bit annoying…

thanks anyway, i’ll keep investigating :-)

r

___________________________________
Reso Kiknadze
composition ~ saxophone ~ electronics
————————————————————-
Eschenburgstr. 13 a ~ D-23568 Luebeck ~ GERMANY
————————————————————-
phone / fax: +49 451 3885946 ~ mobile: +49 173 3467966
email: reso_k@web.de ~ URL: http://www.reso-kiknadze.de

Am 24.11.2008 um 01:57 schrieb Chris Muir:

>
> The chances are you have something else in your search paths named
> LCD.
>
> On Nov 23, 2008, at 3:47 PM, Chubb wrote:
>
>> i have the same problem of LCD-NO SUCH OBJECT !
>> -chuck
>>
>> From: Reso Kiknadze
>> Sent: Sunday, November 23, 2008 9:05:04 AM
>> Subject: [maxmsp] lcd – object not found
>>
>> hi all,
>>
>>
>> when i open my patch, where i use a lcd – object connected with a
>> subpatcher
>>
>> i am getting a funny message in the max window, (MAX 5, both intel
>> macs, a macbooc and a macbook pro)
>>
>> instead of an lcd object (working ok yesterday) a dashed
>> transparent frame,
>> otion-clicking it opens lcd help file WITH THE SAME NOTFOUND-
>> TRANSPARENT FRAME and corresponding message in the max window:
>> LCD – NO SUCH OBJECT….
>>
>>
>> when i close my patch and make a new max patcher and create an lcd
>> object , — SAME PROBLEM
>>
>> BUT:
>>
>> whan i QUIT MAX, RESTART it, make a new patcher, create a lcd
>> object, it works and MY PATCH WORKS TOO!!!
>>
>> my patch, opened first, does this stupid thing…
>>
>> what could it be? some path mistake?
>>
>> but lcd-help should open anyway, should not it?
>>
>> thanks, kind regards and sorry for eventual silly question…
>>
>> reso kiknadze
>>
>
> Chris Muir
> cbm@well.com
> http://www.xfade.com
>
>
>
>
>
>


November 24, 2008 | 1:56 am

sorry, the error message in max window is

lcd: no such object…

___________________________________
Reso Kiknadze
composition ~ saxophone ~ electronics
————————————————————-
Eschenburgstr. 13 a ~ D-23568 Luebeck ~ GERMANY
————————————————————-
phone / fax: +49 451 3885946 ~ mobile: +49 173 3467966
email: reso_k@web.de ~ URL: http://www.reso-kiknadze.de

Am 24.11.2008 um 01:57 schrieb Chris Muir:

>
> The chances are you have something else in your search paths named
> LCD.
>
> On Nov 23, 2008, at 3:47 PM, Chubb wrote:
>
>> i have the same problem of LCD-NO SUCH OBJECT !
>> -chuck
>>
>> From: Reso Kiknadze
>> Sent: Sunday, November 23, 2008 9:05:04 AM
>> Subject: [maxmsp] lcd – object not found
>>
>> hi all,
>>
>>
>> when i open my patch, where i use a lcd – object connected with a
>> subpatcher
>>
>> i am getting a funny message in the max window, (MAX 5, both intel
>> macs, a macbooc and a macbook pro)
>>
>> instead of an lcd object (working ok yesterday) a dashed
>> transparent frame,
>> otion-clicking it opens lcd help file WITH THE SAME NOTFOUND-
>> TRANSPARENT FRAME and corresponding message in the max window:
>> LCD – NO SUCH OBJECT….
>>
>>
>> when i close my patch and make a new max patcher and create an lcd
>> object , — SAME PROBLEM
>>
>> BUT:
>>
>> whan i QUIT MAX, RESTART it, make a new patcher, create a lcd
>> object, it works and MY PATCH WORKS TOO!!!
>>
>> my patch, opened first, does this stupid thing…
>>
>> what could it be? some path mistake?
>>
>> but lcd-help should open anyway, should not it?
>>
>> thanks, kind regards and sorry for eventual silly question…
>>
>> reso kiknadze
>>
>
> Chris Muir
> cbm@well.com
> http://www.xfade.com
>
>
>
>
>
>


November 24, 2008 | 2:08 am

i found my stupid mistake:

the subpatcher i created (with a lot of things to send to the lcd-
object) was named *lcd* was irritating max…

i just renamed it into *lcd-1* or something, then restarted max with
my patch and it was fixed…

sorr for disturbing the list …
thanks

r

___________________________________
Reso Kiknadze
composition ~ saxophone ~ electronics
————————————————————-
Eschenburgstr. 13 a ~ D-23568 Luebeck ~ GERMANY
————————————————————-
phone / fax: +49 451 3885946 ~ mobile: +49 173 3467966
email: reso_k@web.de ~ URL: http://www.reso-kiknadze.de

Am 24.11.2008 um 01:57 schrieb Chris Muir:

>
> The chances are you have something else in your search paths named
> LCD.
>
> On Nov 23, 2008, at 3:47 PM, Chubb wrote:
>
>> i have the same problem of LCD-NO SUCH OBJECT !
>> -chuck
>>
>> From: Reso Kiknadze
>> Sent: Sunday, November 23, 2008 9:05:04 AM
>> Subject: [maxmsp] lcd – object not found
>>
>> hi all,
>>
>>
>> when i open my patch, where i use a lcd – object connected with a
>> subpatcher
>>
>> i am getting a funny message in the max window, (MAX 5, both intel
>> macs, a macbooc and a macbook pro)
>>
>> instead of an lcd object (working ok yesterday) a dashed
>> transparent frame,
>> otion-clicking it opens lcd help file WITH THE SAME NOTFOUND-
>> TRANSPARENT FRAME and corresponding message in the max window:
>> LCD – NO SUCH OBJECT….
>>
>>
>> when i close my patch and make a new max patcher and create an lcd
>> object , — SAME PROBLEM
>>
>> BUT:
>>
>> whan i QUIT MAX, RESTART it, make a new patcher, create a lcd
>> object, it works and MY PATCH WORKS TOO!!!
>>
>> my patch, opened first, does this stupid thing…
>>
>> what could it be? some path mistake?
>>
>> but lcd-help should open anyway, should not it?
>>
>> thanks, kind regards and sorry for eventual silly question…
>>
>> reso kiknadze
>>
>
> Chris Muir
> cbm@well.com
> http://www.xfade.com
>
>
>
>
>
>


November 24, 2008 | 2:10 am

oh, forgot something:
DELETING the former subpatch named *lcd.maxpat* was important,
otherwise the error persisted…

r

___________________________________
Reso Kiknadze
composition ~ saxophone ~ electronics
————————————————————-
Eschenburgstr. 13 a ~ D-23568 Luebeck ~ GERMANY
————————————————————-
phone / fax: +49 451 3885946 ~ mobile: +49 173 3467966
email: reso_k@web.de ~ URL: http://www.reso-kiknadze.de

Am 24.11.2008 um 01:57 schrieb Chris Muir:

>
> The chances are you have something else in your search paths named
> LCD.
>
> On Nov 23, 2008, at 3:47 PM, Chubb wrote:
>
>> i have the same problem of LCD-NO SUCH OBJECT !
>> -chuck
>>
>> From: Reso Kiknadze
>> Sent: Sunday, November 23, 2008 9:05:04 AM
>> Subject: [maxmsp] lcd – object not found
>>
>> hi all,
>>
>>
>> when i open my patch, where i use a lcd – object connected with a
>> subpatcher
>>
>> i am getting a funny message in the max window, (MAX 5, both intel
>> macs, a macbooc and a macbook pro)
>>
>> instead of an lcd object (working ok yesterday) a dashed
>> transparent frame,
>> otion-clicking it opens lcd help file WITH THE SAME NOTFOUND-
>> TRANSPARENT FRAME and corresponding message in the max window:
>> LCD – NO SUCH OBJECT….
>>
>>
>> when i close my patch and make a new max patcher and create an lcd
>> object , — SAME PROBLEM
>>
>> BUT:
>>
>> whan i QUIT MAX, RESTART it, make a new patcher, create a lcd
>> object, it works and MY PATCH WORKS TOO!!!
>>
>> my patch, opened first, does this stupid thing…
>>
>> what could it be? some path mistake?
>>
>> but lcd-help should open anyway, should not it?
>>
>> thanks, kind regards and sorry for eventual silly question…
>>
>> reso kiknadze
>>
>
> Chris Muir
> cbm@well.com
> http://www.xfade.com
>
>
>
>
>
>


November 24, 2008 | 2:51 am

That’s the key bit. Having something else in the search path named lcd
means that sometimes Max will find your lcd.maxpat instead of lcd.mxo,
when it’s looking for lcd.

On Nov 23, 2008, at 6:10 PM, Reso Kiknadze wrote:

> oh, forgot something:
> DELETING the former subpatch named *lcd.maxpat* was important,
> otherwise the error persisted…
>
> r
>
> ___________________________________
> Reso Kiknadze
> composition ~ saxophone ~ electronics
> ————————————————————-
> Eschenburgstr. 13 a ~ D-23568 Luebeck ~ GERMANY
> ————————————————————-
> phone / fax: +49 451 3885946 ~ mobile: +49 173 3467966
> email: reso_k@web.de ~ URL: http://www.reso-kiknadze.de
>
>
>
> Am 24.11.2008 um 01:57 schrieb Chris Muir:
>
>>
>> The chances are you have something else in your search paths named
>> LCD.
>>
>> On Nov 23, 2008, at 3:47 PM, Chubb wrote:
>>
>>> i have the same problem of LCD-NO SUCH OBJECT !
>>> -chuck
>>>
>>> From: Reso Kiknadze
>>> Sent: Sunday, November 23, 2008 9:05:04 AM
>>> Subject: [maxmsp] lcd – object not found
>>>
>>> hi all,
>>>
>>>
>>> when i open my patch, where i use a lcd – object connected with a
>>> subpatcher
>>>
>>> i am getting a funny message in the max window, (MAX 5, both
>>> intel macs, a macbooc and a macbook pro)
>>>
>>> instead of an lcd object (working ok yesterday) a dashed
>>> transparent frame,
>>> otion-clicking it opens lcd help file WITH THE SAME NOTFOUND-
>>> TRANSPARENT FRAME and corresponding message in the max window:
>>> LCD – NO SUCH OBJECT….
>>>
>>>
>>> when i close my patch and make a new max patcher and create an lcd
>>> object , — SAME PROBLEM
>>>
>>> BUT:
>>>
>>> whan i QUIT MAX, RESTART it, make a new patcher, create a lcd
>>> object, it works and MY PATCH WORKS TOO!!!
>>>
>>> my patch, opened first, does this stupid thing…
>>>
>>> what could it be? some path mistake?
>>>
>>> but lcd-help should open anyway, should not it?
>>>
>>> thanks, kind regards and sorry for eventual silly question…
>>>
>>> reso kiknadze
>>>
>>
>> Chris Muir
>> cbm@well.com
>> http://www.xfade.com
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>

Chris Muir
cbm@well.com

http://www.xfade.com


November 24, 2008 | 3:27 am

Yes, human error…problem fixed. Domo arigato!
-chuck

________________________________
From: Reso Kiknadze
Sent: Sunday, November 23, 2008 9:08:50 PM
Subject: Re: [maxmsp] lcd – object not found

i found my stupid mistake:

the subpatcher i created (with a lot of things to send to the lcd-object) was named *lcd* was irritating max…

i just renamed it into *lcd-1* or something, then restarted max with my patch and it was fixed…

sorr for disturbing the list …
thanks

r

___________________________________
Reso Kiknadze
composition ~ saxophone ~ electronics
————————————————————-
Eschenburgstr. 13 a ~ D-23568 Luebeck ~ GERMANY
————————————————————-
phone / fax: +49 451 3885946 ~ mobile: +49 173 3467966
email: reso_k@web.de ~ URL: http://www.reso-kiknadze.de

Am 24.11.2008 um 01:57 schrieb Chris Muir:

The chances are you have something else in your search paths named LCD.

On Nov 23, 2008, at 3:47 PM, Chubb wrote:

i have the same problem of LCD-NO SUCH OBJECT !

-chuck

From: Reso Kiknadze

Sent: Sunday, November 23, 2008 9:05:04 AM

Subject: [maxmsp] lcd – object not found

hi all,

when i open my patch, where i use a lcd – object connected with a subpatcher

i am getting a funny message in the max window, (MAX 5, both intel macs, a macbooc and a macbook pro)

instead of an lcd object (working ok yesterday) a dashed transparent frame,

otion-clicking it opens lcd help file WITH THE SAME NOTFOUND-TRANSPARENT FRAME and corresponding message in the max window:

LCD – NO SUCH OBJECT….

when i close my patch and make a new max patcher and create an lcd object , — SAME PROBLEM

BUT:

whan i QUIT MAX, RESTART it, make a new patcher, create a lcd object, it works and MY PATCH WORKS TOO!!!

my patch, opened first, does this stupid thing…

what could it be? some path mistake?

but lcd-help should open anyway, should not it?

thanks, kind regards and sorry for eventual silly question…

reso kiknadze

Chris Muir
cbm@well.com

http://www.xfade.com


December 2, 2008 | 7:55 pm

–>

Say over 2 bars at the tempo of 120 BPM, I have a loop being played. I’m running that loop through a filter. So within that looping, I want to be able to hit and hold a record button, and whenever that record button is down, any movement I make with my designated Cutoff knob will be recorded. Also, the playback of the automation of the Filter cannot be restarted whenever it is being written to, it has to loop independent of wether or not record is on.

–>

look at [mtr] if you haven’t already. It does exactly that. For independent control of tracks, hook up "record" "play" etc. to individual tracks instead of the main track (which does up to 32 at once). You don’t need a "clear", just hit "record" again and that’ll overwrite. You can then save and load the automations. I don’t think you can have a track playing back and record to it at the same time with mtr though.

If there’s only one track you can tweak the speed by reading out the mtr data and scaling the wait-time between events. But if you want to do this time-stretching/shrinking a lot, look into seq~ (though it doesn’t do many tracks at once, it can store many sequences at once, so you can jump around). It also has over-write/non-over-write capabilities.

–CJ


Viewing 21 posts - 1 through 21 (of 21 total)