Forums > MaxMSP

Bug in waveform~ ruler values.


div
July 14, 2008 | 10:23 am

Hi all.

I am desperate. I am 99% sure there is a major bug in the waveform~ object ruler. Look at the attached pics and you can see they numbers make no sense at all. I have put a lot of work into this software and it is totally useless if the waveform~ ruler is incorrect.

Any suggestions? Has anybody else noticed this?

Best,

Tim

[img]index.php?t=getfile&id=1802&private=0[/img]
[img]index.php?t=getfile&id=1803&private=0[/img]


July 15, 2008 | 12:57 am

Hi Tim,

Can you isolate and send along a simple example patch that just displays the issue?

-Ben



div
July 15, 2008 | 9:18 am

Hi Ben thanks for the speedy response.

Here is a simple patch and some screenshots of the bug using the same patch.

Hope it helps!

Best,

Tim

– Pasted Max Patch, click to expand. –

[img]index.php?t=getfile&id=1806&private=0[/img]
[img]index.php?t=getfile&id=1807&private=0[/img]


July 15, 2008 | 5:30 pm

Hi Tim,

I can’t reproduce what your images indicate.

On my machine, waveform is accurately representing the values of the attributes you have set. You have Timing Units set to BPM, and the Ruler BPM is set to something like 20.122894.

Can you put up an example audio file somewhere for me to download?

Are you running Max 5.0.3?

-B



div
July 15, 2008 | 6:40 pm

Hey Ben,

So i have replicated the bug on another computer. With an audio file you can download. It is not the only audio file that it happens with.

1. Open Max 5.0.3

2. replace buffer with 03.aif http://www.neongolden.net/media/03.aif

3. Zoom in to about bar 2.2

4. I get the same as the pic i attached earlier.

I really don’t have any idea why it is happening.

Let me know what you think.

Thanks again,

Tim


July 15, 2008 | 7:14 pm

Tim,

Thanks for your persistence, i can see that there is something going on here. It seems like the math get a little funky when you use a bpm that has anything after the decimal seperator and you zoom in.

We will take a closer look.

-Ben


July 15, 2008 | 7:25 pm

just to clarify, it doesn’t seem to happen with all decimal numbers, just some, and it doesn’t seem to happen with shorter audio files.

Again, i’ll pass it along.

-Ben


Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)