capturing video to disk (bad quality!)

Sep 7, 2006 at 12:32am

capturing video to disk (bad quality!)

Hi!

I?m trying to capture Video from a DVPAL-Cam via Firewire.

My jit.qt.grab object has this attributes:

jit.qt.grab 720 576 @codecquality 5 @standard pal @vmode 2

I can watch the video in a jit.pwindow.
with vmode 2 i get the best quality.

A strange thing is happening if I send a write message to the jit.qt.grab object (attributes: /Users/spierala/Desktop/clip.mov 25 jpeg lossless).
Suddenly the quality is becoming worse. It looks like vmode 0 or 1 qualtity.
I have to open the grabber component again to get the vmode 2 quality again.

I can only capture in good quality with the jit.qt.record object. But I don?t have enough performance for realtime recording at a framerate of 25fps. So send a write message to jit.qt.grab should be the perfect solution. But does somebody know how to get the maximum of quality out of it?

thanx for any advice!
cheers flo

#27521
Sep 7, 2006 at 7:39am

Sounds like there may be 2 things happening here. There was a bug
fixed this past week (will be in the next update) that was causing
codec and quality to be ignored when writing files to disk. However,
this quality-reset issue is something I will have to look at and get
back to you on. Sounds like it might be a bug, but until I see it for
myself, I can’t say.

jb

Am 07.09.2006 um 02:32 schrieb flo spier:

> I can watch the video in a jit.pwindow.
> with vmode 2 i get the best quality.
>
> A strange thing is happening if I send a write message to the
> jit.qt.grab object (attributes: /Users/spierala/Desktop/clip.mov 25
> jpeg lossless).
> Suddenly the quality is becoming worse. It looks like vmode 0 or 1
> qualtity.
> I have to open the grabber component again to get the vmode 2
> quality again.
>
> I can only capture in good quality with the jit.qt.record object.
> But I don?t have enough performance for realtime recording at a
> framerate of 25fps. So send a write message to jit.qt.grab should
> be the perfect solution. But does somebody know how to get the
> maximum of quality out of it?

#83346
Sep 7, 2006 at 11:33am

I was able to reproduce and repair this behavior for the next
release. Thanks for the report.

jb

Am 07.09.2006 um 02:32 schrieb flo spier:

> Suddenly the quality is becoming worse. It looks like vmode 0 or 1
> qualtity.
> I have to open the grabber component again to get the vmode 2
> quality again.

#83347

You must be logged in to reply to this topic.