Forums > MaxMSP

Counter controlling playback results in missed hits and non constant pulse

March 12, 2008 | 10:43 pm

max v2;
#N vpatcher 222 245 822 645;
#P window setfont "Sans Serif" 9.;
#P window linecount 1;
#P newex 331 55 48 196617 loadbang;
#P comment 133 96 19 196617 3);
#P comment 78 95 19 196617 2);
#P number 186 284 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P newex 186 254 35 196617 timer;
#P flonum 150 95 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P user ezdac~ 60 294 104 327 0;
#P message 331 78 104 196617 replace drumLoop.aif;
#P toggle 102 95 15 0;
#P newex 102 128 58 196617 metro 500;
#P newex 102 185 46 196617 select 3;
#N counter 2 1 3;
#X flags 0 0;
#P newobj 102 157 71 196617 counter 2 1 3;
#P message 102 218 51 196617 startloop;
#P newex 60 217 38 196617 sig~ 1;
#P newex 331 99 72 196617 Buffer~ Drum;
#P newex 60 250 74 196617 groove~ Drum;
#P window setfont "Sans Serif" 18.;
#P window linecount 6;
#P comment 234 174 236 196626 Why doesn’t this always play back rhythmically at metro rates and sometimes skip a beat yet the timer says it is playing back perfectly?;
#P window setfont "Sans Serif" 9.;
#P window linecount 1;
#P comment 187 96 100 196617 Set to 20 or below;
#P comment 31 306 19 196617 1);
#P fasten 6 0 3 0 107 243 65 243;
#P connect 5 0 3 0;
#P connect 3 0 12 0;
#P connect 3 0 12 1;
#P connect 10 0 9 0;
#P connect 9 0 7 0;
#P connect 7 0 8 0;
#P connect 8 0 6 0;
#P connect 13 0 9 1;
#P fasten 8 0 14 0 107 212 191 212;
#P connect 14 0 15 0;
#P fasten 8 0 14 1 107 208 216 208;
#P connect 18 0 11 0;
#P connect 11 0 4 0;
#P pop;

I’ve tried it with phasor~ and wave~ too but I still get missed hits or hits not sounding even when the timer time remains constant.

Is this a processing problem?

Thanks

Rhys


March 12, 2008 | 11:16 pm

On Mar 12, 2008, at 3:43 PM, Rhys Perkins wrote:

> I’ve tried it with phasor~ and wave~ too but I still get missed hits
> or hits not sounding even when the timer time remains constant.

It seems to work here, unless I’m misunderstanding your problem.

Do you have Max Scheduler in Overdrive, and Scheduler in Audio
Interrupt set?

Chris Muir
cbm@well.com


March 13, 2008 | 3:59 pm

Quote: Chris Muir wrote on Wed, 12 March 2008 17:16
—————————————————-

>
> Do you have Max Scheduler in Overdrive, and Scheduler in Audio
> Interrupt set?
>

That solved it! Now my rolls sound decent…

Thanks very much.

Rhys


Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)