Crash trying to use Blackmagic Decklink Card for Audio Output

Aug 23, 2012 at 10:50am

Crash trying to use Blackmagic Decklink Card for Audio Output

Hi,

I am trying to use a “Blackmagic Decklink Studio 2″ card with Max MSP. Everytime I choose the output device to “Blackmagic” and try “start” the dac~ Max crashes immediately. Any idea why or how to fix that?

bests, luke

#64072
Aug 24, 2012 at 10:36am

ok. I got this problem solved. Works now.
Now I am moving on to the next problem:

When I use the same Blackmagic card for Live-Videoinput (jit.qt.grab) there is no soundoutput as long as the grab-object is open.

Any advice appreciated!

#231066
Feb 5, 2014 at 12:09pm

Hi,
I’m experiencing the same issue with mini monitor thunderbolt.

So my question is : How did you solve that ?

Best regards

Gregor Baumann

#280169
Feb 5, 2014 at 12:21pm

Sorry to say, but I don’t really remember. I think I had to downgrade the firmware of the blackmagic card or something like that.
For the second problem:

for Live-Videoinput (jit.qt.grab) there is no soundoutput as long as the grab-object is open.

I know now, that it is not possible for the card to input and output at the same time. Only one direction at a time… that is how the card is constructed.

Anyway, I am using a firewire Soundinterface by now, so if I use the blackmagic card these days, then only for video…

I guess, that doesn’t help you much, does it?

#280170
Feb 8, 2014 at 1:29am

It’a good start indeed… :)

Thanks for reply

#280396

You must be logged in to reply to this topic.