Forums > MaxMSP

Displaying Wingdings or other exotics fonts with Max6

December 26, 2013 | 3:23 am

Hi list,
+mast work,
digging deeper thru my Wingdings font displaying problem, I’ve rad than nativetextrendering act differently with some jitter objects (like jit.lcd and Jit.text.2d) so I made this simple patch to test how various max objects deal with wingdings fonts.
And, surprise ! I finaly saw wingdings font in open GL word. but not much in jit.lcd than in comment, message or text button…
does anybody can test that and tell me if it’s the same for him ?
thank you

MacBook Pro core i5 Mac OS 10.7.5 Max 6.1.6

Ho, this is interesting, while pasting my copy-compressed patch I notice it’s labeled "max5_patcher" ????????

<code>

– Pasted Max Patch, click to expand. –

</code>


December 29, 2013 | 6:56 am

Hi,
it’s me,
again.
will anybody have a look at my patch before 2k14.
or just tell why I’m an idiot ?
or not ?
Pleaaaaaaze.


December 29, 2013 | 6:57 pm

well, Max doesn’t support all those fonts – several fonts from your example patch won’t work for me. That’s all i think!


December 29, 2013 | 11:46 pm

It worked perfectly with Max5, and it works with jit.text.2d and jit.text.3d !
Opening the same patch in Max5, I don’t have any of these problems.
It’s obviously a Max6 issue.


December 30, 2013 | 3:40 am

oh. Then you’d better send an official bug report to cycling support i guess.


December 30, 2013 | 3:41 am

though i must say it doesn"t work in my max5 – i’m on osx 10.6.8


December 30, 2013 | 3:52 am

turning on native text rendering helps, however, in max 5. In max 6, as you said, it doesn’t. Jitter displays things correctly as you said. So in the end it’s quite much as you said.

opus displays a default font
webdings, default in comment message jit and lcd, symbols in jit.gl.text2/3d
wingdings same as webdings
"zapf dingbats" : default font in comment and messages etc, otherwise rectangles.

and the size is changed sometimes with jit.gl.text2d as you noted


December 30, 2013 | 4:07 am

So, it seems it’s really a Max6 bug.
any cycling developer on line ?


January 1, 2014 | 2:23 pm

Hello,
Searching for tester with the patch posted on that thread.
I’m looking for a confirmation that the font problem described is
related to the Mac OS version.
The issue is confirmed with 10.6 and 10.7.
Anybody with 10.8 ?


January 2, 2014 | 12:08 pm

you should send all the informations you have directly to c74 support mail


January 2, 2014 | 2:12 pm

I did.


January 3, 2014 | 9:28 am

@fixrobert I have made a ticket for engineering to take a further look. Thanks.


January 3, 2014 | 11:54 am

God bless you.


January 9, 2014 | 5:54 am

Hi again,
got confirmation of the same issue on a MacBook Pro with Mac OS 10.8
@TomHall any news about this problem ?


Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)