Documentation slow to load and displayed wrong in Max 6 (XP 32bit)

Feb 7, 2012 at 2:22pm

Documentation slow to load and displayed wrong in Max 6 (XP 32bit)

The documentation seems to take an age to load, freezes max while it does it and then doesn’t seem to display very much (images appear badly cropped). What gives? Does anyone else have this?

#59946
Feb 9, 2012 at 6:06am

Please send an email to support at cycling 74 dot com with the following:

- OS
- Computer model
- Exact version of Max
- Installed Web Browsers
- Installed Web Browser extensions and Plug-ins

Also, please include a set of steps to reproduce the behavior you are seeing.

Thanks!

#215830
Feb 9, 2012 at 5:08pm

I’ve been seeing this on a Windows XP machine for several months now. The reference screens can be very, very slow to load, and Max6 crashes if you attempt to close the screen before it loads. On the same machine, Max5 displays documentation almost immediately.

I hope the details of your report help in tracking down this bug. It’s made Max6 unusable for new users here.

#215831
Feb 9, 2012 at 7:52pm

yes xp and the new max help don’t like each other. someone told me that, beside similar things that have been posted above, max6 creates no scrollbar for the inner reference window so that he’s using the online help at the moment.
O.

#215832
Feb 19, 2012 at 1:09am

I fixed it by upgrading internet explorer from version 6 (ouch – I only use firefox so it had just sat there the last ten years) to version 8. It’s still slow to load the first time but bareably so and more importantly it renders correctly.

So my advice to you newdendrite and 11olsen is try upgrading your IE.

#215833
Feb 19, 2012 at 5:14pm

I have upgraded to the most recent version of IE. It makes no real difference. The new style documentation windows load excruciatingly slowly under XP Pro.

#215834

You must be logged in to reply to this topic.