Elasticx~ inside a poly object?

Aug 20, 2009 at 4:32pm

Elasticx~ inside a poly object?

Has anyone tried putting a Elasticx~ object inside a poly? If so what are your results? Did it behave weirdly? I’m having some troubles that just isn’t coherent. would like your feedback as well?

#45174
Aug 20, 2009 at 6:49pm

I’v been trying to use the Elasticx~ inside a poly~ for a while, but it seems that it is something wrong with it.
I cant figure it out. I’m 90% sure that it’s not my code thats the problem. It seems that the some of the instances do not update if I turn the Elastic on and off. It’s like it turns off some of the instances but not all of them. Like the Elasticx~ object toogle feature for groove or Elasticx fails to update itself inside a poly.

Here is an example. Play with a midi keyboard, and trun on and off the elasticx, then play from the lower key tho the high key. Please let me know if you get the same result.

I’m on a Macbook Pro 2.4GHz core 2 duo Leopard ver: 10.5.8

Main Patch:

– Pasted Max Patch, click to expand. –

Poly patch: Save as rdp.voices.poly-subpatch.maxpat

– Pasted Max Patch, click to expand. –
#162748
Nov 17, 2010 at 11:04am

anyone has found an answer to that? I also have a lot of problems using elastixc~ within a poly~….

#162749
Nov 17, 2010 at 4:34pm

I had problems yesterday too. On my MacBook Pro a simple patch suddently needed more than 90% CPU because of elasticx~ (no problem on my iMac). I had no time to check what happened but replacing elasticx~ with a groove~ followed by a gizmo~ solved my problem.

The strange thing is that I used elasticx~ extensively on the same laptop in the past, without real problems.

p

#162750
Nov 17, 2010 at 4:42pm

strange object so with some bugs it seems….did u ever use it within a poly~ ??

#162751
Nov 17, 2010 at 4:50pm

I successfully used elascticindex~in poly~, but never elasticx~

#162752

You must be logged in to reply to this topic.