"FFT bin index" doesn't show.

Jan 16, 2011 at 6:32am

"FFT bin index" doesn't show.

I'm tried FFT analyze with pfft~.
But in the sub-patch,FFT bin index number doesn't appear from the 3rd outlet of the fftin~.

The patch is not complex system.It's nearly basic FFT patch.

What's bringing about?

Please,give me the solution.

Korax_ole
the index bin should appear from the right outlet of [fftin~]
you could use the [count~] object instead.
Could you show the whole pfft~ patch so it is easier to find a solution?

i see you connect the fftin~ outlet of the bin index, first to a [number~]. i think that the [number~] when used at the “~” state, does not send out the received values, so there migt be your problem. bypass it and see if it works!
Nikolas

Kazuki Otsuka
Thank you,Nikolas.
I tried to bypass the [number~],but it doesn't go well.

And I show the pfft~ patch again.(it's still under construct)

The “top [number~]“,”second [number~]“,and “[float box] under the [snapshot~]“,all objects are showing “0.”.
It means that 3rd outlet of fftin~ doesn't put out any signal?

Or I'm misunderstanding something?

[attachment=151395,1677] [attachment=151395,1678]

Attachments:
  1. 201101162.09.27.png
#54432
Jan 16, 2011 at 4:32pm

i cant see anything that would make the bin index not show. if the rest of the patch works.. it might be a glitch from the [number~].As for the [snapshot~] if you dont declare a time interval it will not show any value. it should be something like [snapshot~ 10] where “10″ is the ms interval for taking snapshots of the audio signal!!!

NIkolas

#196062
Jan 16, 2011 at 9:50pm

To visualize the bin index, a number~ is way too slow. (It shows the first value of a vector, which is by chance exactly zero always…)
You should either trust it (as far as I know it works 100%) or dump it into a buffer~ which you can visualize with a waveform~ (don’t forget to zoom out the range…) or use a capture~ object. The result is pretty boring, if you can count already…

Stefan

#196063
Jan 17, 2011 at 6:59am

Thank you very much!
It worked well!

>As for the [snapshot~] if you dont declare a time interval it will not show any value.
Exactly. I repaired it and it seems to go well.

>To visualize the bin index, a number~ is way too slow.
I had not known the fact and I tried to trust it even though it's invisible. Seeing the wave ,exactly it appeard.

Thanks!

[attachment=151457,1682]

Attachments:
  1. 2011011715.39.07.png
#196064

You must be logged in to reply to this topic.