Forums > Dev

FLEXT UB externals – problem

April 22, 2007 | 4:34 pm

Hello,

I got a problem with UB-compilation of FLEXT C++-externals.
The old 4.5 compiled external works as expected – when compiled for 4.6 UB-Intel -

– for an external that has 6 float outs (AddOutFloat) -

I get an the following message:

name – outlet 3 not found
name – outlet 4 not found
name – outlet 5 not found

on the node/box in Max all outlets are there – but outlet 3-5 do not show their outlet description …..

short test with other modules that have more than 3 outlets – everything from the fourth outlet seems to evoke that message ….

on PPC and 4.5 (with old compilation) no problems at all …..

any hints? any experiences?

Thanks

best


April 22, 2007 | 8:33 pm

Hi Steff,
i can’t reproduce your problem with the code below. Could you send me
your code, so that i can check with that?
On the other hand, could you test the following on your system?
thanks, Thomas
PS. Btw. there’s a flext-specific mailing list on http://grrrr.org/
mailman/listinfo/flext

#include

class moreouts
: public flext_base
{
FLEXT_HEADER(moreouts,flext_base)

public:
moreouts()
{
AddInAnything("one");
AddInAnything("two");
AddInAnything("three");
AddInAnything("four");
AddInAnything("five");
AddInAnything("six");
AddInAnything("seven");
AddInAnything("eight");
AddInAnything("nine");

AddOutAnything("one");
AddOutAnything("two");
AddOutAnything("three");
AddOutAnything("four");
AddOutAnything("five");
AddOutAnything("six");
AddOutAnything("seven");
AddOutAnything("eight");
AddOutAnything("nine");
}
};

FLEXT_NEW("moreouts",moreouts)

Am 22.04.2007 um 18:34 schrieb Steff:

>
> Hello,
>
> I got a problem with UB-compilation of FLEXT C++-externals.
> The old 4.5 compiled external works as expected – when compiled for
> 4.6 UB-Intel -
>
> – for an external that has 6 float outs (AddOutFloat) -
>
> I get an the following message:
>
> name – outlet 3 not found
> name – outlet 4 not found
> name – outlet 5 not found
>
> on the node/box in Max all outlets are there – but outlet 3-5 do
> not show their outlet description …..
>
> short test with other modules that have more than 3 outlets –
> everything from the fourth outlet seems to evoke that message ….
>
> on PPC and 4.5 (with old compilation) no problems at all …..
>
> any hints? any experiences?
>
> Thanks
>
> best
>

Thomas Grill

http://grrrr.org


Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)