Forums > MaxMSP

Glitch with Button + opendialog

August 13, 2008 | 9:26 am

Don’t know if this has possibly been fixed in 5.0.4, but if you use a Button to bang an opendialog in 5.0.3, it stays lit (as though ‘mousedown’ were true) after the dialog closes.

– Pasted Max Patch, click to expand. –

August 13, 2008 | 9:29 am

Workaround: Throw a [del 1] between the button and the dialog, but this shouldn’t be necessary.


August 13, 2008 | 6:36 pm

thanks for catching this and bringing it up. I’ll pass it along.

All the best,
-Ben


August 13, 2008 | 6:56 pm

On Aug 13, 2008, at 2:26 AM, mushoo wrote:

> Don’t know if this has possibly been fixed in 5.0.4, but if you use
> a Button to bang an opendialog in 5.0.3, it stays lit (as though
> ‘mousedown’ were true) after the dialog closes.

Not that this shouldn’t be addressed, but I think Max 4 did this, too.

-C

Chris Muir
cbm@well.com

http://www.xfade.com


August 13, 2008 | 9:12 pm

I can see instances where I might like to have something similar to this functionality – say a ‘settings load’ button that stays lit if you’ve loaded a file from disk, or something, but I think there’s better ways to do that.

I donnon if Max4 did this or not, my max4 patches never had me opening dialogs. I rarely made patches designed for other people to use, but with the max5 presentation mode I’m leaning heavily towards a userbase of more than 1. :P


August 13, 2008 | 9:45 pm

this should be fixed for the next incremental.

-b


Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)