Forums > Gen

History name param within codebox

July 17, 2012 | 6:01 pm

Obviously my attached example does not work, but it does work if you use the "history" object. What I am I doing wrong, or is this even possible within codebox?
-Thanks :-)

{
	"boxes" : [ 		{
			"box" : 			{
				"maxclass" : "message",
				"text" : "sum 0",
				"patching_rect" : [ 44.0, 62.0, 43.0, 18.0 ],
				"numinlets" : 2,
				"fontsize" : 12.0,
				"numoutlets" : 1,
				"outlettype" : [ "" ],
				"id" : "obj-5",
				"fontname" : "Arial"
			}

		}
, 		{
			"box" : 			{
				"maxclass" : "ezdac~",
				"patching_rect" : [ 180.0, 107.0, 45.0, 45.0 ],
				"numinlets" : 2,
				"numoutlets" : 0,
				"id" : "obj-3"
			}

		}
, 		{
			"box" : 			{
				"maxclass" : "number~",
				"patching_rect" : [ 44.0, 132.0, 122.0, 20.0 ],
				"numinlets" : 2,
				"sig" : 0.0,
				"fontsize" : 12.0,
				"numoutlets" : 2,
				"outlettype" : [ "signal", "float" ],
				"mode" : 2,
				"id" : "obj-2",
				"fontname" : "Arial"
			}

		}
, 		{
			"box" : 			{
				"maxclass" : "newobj",
				"text" : "gen~",
				"patching_rect" : [ 44.0, 100.0, 115.0, 20.0 ],
				"numinlets" : 1,
				"fontsize" : 12.0,
				"numoutlets" : 1,
				"outlettype" : [ "signal" ],
				"id" : "obj-1",
				"fontname" : "Arial",
				"patcher" : 				{
					"fileversion" : 1,
					"appversion" : 					{
						"major" : 6,
						"minor" : 0,
						"revision" : 5
					}
,
					"rect" : [ 79.0, 119.0, 600.0, 450.0 ],
					"bgcolor" : [ 0.9, 0.9, 0.9, 1.0 ],
					"bglocked" : 0,
					"openinpresentation" : 0,
					"default_fontsize" : 12.0,
					"default_fontface" : 0,
					"default_fontname" : "Arial",
					"gridonopen" : 0,
					"gridsize" : [ 15.0, 15.0 ],
					"gridsnaponopen" : 0,
					"statusbarvisible" : 2,
					"toolbarvisible" : 1,
					"boxanimatetime" : 200,
					"imprint" : 0,
					"enablehscroll" : 1,
					"enablevscroll" : 1,
					"devicewidth" : 0.0,
					"description" : "",
					"digest" : "",
					"tags" : "",
					"boxes" : [ 						{
							"box" : 							{
								"maxclass" : "codebox",
								"patching_rect" : [ 96.0, 119.0, 200.0, 200.0 ],
								"numinlets" : 1,
								"fontsize" : 12.0,
								"numoutlets" : 1,
								"outlettype" : [ "" ],
								"id" : "obj-5",
								"fontname" : "Arial",
								"code" : "History sum;rnout1=sum;rnsum=sum+1;"
							}

						}
, 						{
							"box" : 							{
								"maxclass" : "newobj",
								"text" : "in 1",
								"patching_rect" : [ 50.0, 14.0, 30.0, 20.0 ],
								"numinlets" : 0,
								"fontsize" : 12.0,
								"numoutlets" : 1,
								"outlettype" : [ "" ],
								"id" : "obj-1",
								"fontname" : "Arial"
							}

						}
, 						{
							"box" : 							{
								"maxclass" : "newobj",
								"text" : "out 1",
								"patching_rect" : [ 176.0, 418.0, 37.0, 20.0 ],
								"numinlets" : 1,
								"fontsize" : 12.0,
								"numoutlets" : 0,
								"id" : "obj-4",
								"fontname" : "Arial"
							}

						}
 ],
					"lines" : [ 						{
							"patchline" : 							{
								"source" : [ "obj-1", 0 ],
								"destination" : [ "obj-5", 0 ],
								"hidden" : 0,
								"disabled" : 0
							}

						}
, 						{
							"patchline" : 							{
								"source" : [ "obj-5", 0 ],
								"destination" : [ "obj-4", 0 ],
								"hidden" : 0,
								"disabled" : 0
							}

						}
 ],
					"dependency_cache" : [ 						{
							"name" : "codebox.mxo",
							"type" : "iLaX"
						}
 ]
				}

			}

		}
 ],
	"lines" : [ 		{
			"patchline" : 			{
				"source" : [ "obj-1", 0 ],
				"destination" : [ "obj-2", 0 ],
				"hidden" : 0,
				"disabled" : 0
			}

		}
, 		{
			"patchline" : 			{
				"source" : [ "obj-5", 0 ],
				"destination" : [ "obj-1", 0 ],
				"hidden" : 0,
				"disabled" : 0
			}

		}
 ],
	"appversion" : 	{
		"major" : 6,
		"minor" : 0,
		"revision" : 5
	}

}

July 17, 2012 | 6:05 pm

Sorry for all the code… how do you do the clipboard thingy?


July 18, 2012 | 8:19 am

Hi, this looks like a bug, and we’re looking into it.

To do the clipboard thing, select the objects in Max, and pick ‘copy compressed’ from the Edit menu.


July 18, 2012 | 5:10 pm

Thanks Graham!


July 25, 2012 | 4:02 am

This bug has been found & fixed for the next incremental update.


July 29, 2012 | 8:45 pm

That’s awesome Graham, thanks!
Do you guys send emails to us when these updates are available?

I really enjoy your website btw… should keep me busy for a while :)


Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)