jit.gl.videoplane bug ? (tex_offset_ & text_scale_ message)

Jan 13, 2006 at 4:04pm

jit.gl.videoplane bug ? (tex_offset_ & text_scale_ message)

Maybe a bug in jit.gl.videoplane :

[Maxmsp 4.5.6 / jitter 1.5.2 / windows XP pro]

The “tex_offset_” and “tex_scale_” messages to jit.gl.videoplane take effect
only after I send a “dim” message.
(please see example patch below)

Not sure if it’s a bug or not, there’s nothing in the doc about how it
should work, but I’m quite sure that in previous versions of jitter, those
messages didn’t need to be followed by a “dim” message to work…

Mathieu Chamagne

Example patch :

max v2;
#N vpatcher 10 368 547 741;
#P window setfont “Sans Serif” 9.;
#P window linecount 1;
#P comment 251 277 250 9109513 (same problem with tex_scale_x &
tex_scale_y);
#P comment 310 203 113 9109513 (or do it that way);
#P window setfont “Sans Serif” 14.;
#P message 359 93 106 9109518 dim 16 16;
#B color 14;
#P window setfont “Sans Serif” 9.;
#P message 266 220 131 9109513 tex_offset_y $1 , dim 16 16;
#P flonum 266 203 43 9 0 0 0 139 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P message 263 123 91 9109513 tex_offset_x $1;
#P window setfont “Sans Serif” 18.;
#P flonum 263 93 59 18 0 0 0 139 0 0 0 255 92 174 222 222 222 0 0 0;
#P window setfont “Sans Serif” 9.;
#P newex 22 124 61 9109513 t b erase b;
#P newex 22 290 95 9109513 jit.gl.render fenetre;
#P newex 22 315 88 9109513 jit.window fenetre;
#P hidden newex 88 45 53 9109513 loadbang;
#P message 88 125 82 9109513 read wheel.mov;
#P toggle 22 79 18 0;
#P newex 22 101 58 9109513 qmetro 30;
#P newex 64 160 111 9109513 jit.qt.movie 320 240;
#P window setfont “Sans Serif” 14.;
#P newex 64 251 166 9109518 jit.gl.videoplane fenetre;
#B color 14;
#P window setfont “Sans Serif” 9.;
#P comment 260 66 248 9109513 nothing changes until you resend the dim
message;
#P hidden connect 6 0 4 0;
#P connect 4 0 3 0;
#P connect 3 0 9 0;
#P fasten 9 1 8 0 52 202 27 202;
#P connect 9 0 8 0;
#P fasten 9 2 2 0 77 151 69 151;
#P fasten 5 0 2 0 93 150 69 150;
#P fasten 14 0 1 0 364 184 69 184;
#P fasten 13 0 1 0 271 243 69 243;
#P fasten 11 0 1 0 268 191 69 191;
#P connect 2 0 1 0;
#P hidden connect 6 0 5 0;
#P connect 10 0 11 0;
#P connect 12 0 13 0;
#P pop;

#23971
Jan 13, 2006 at 5:09pm

On Jan 13, 2006, at 8:04 AM, Mathieu Chamagne wrote:

> Maybe a bug in jit.gl.videoplane :
>
> The “tex_offset_” and “tex_scale_” messages to jit.gl.videoplane
> take effect
> only after I send a “dim” message.
> (please see example patch below)

Thanks for the report. This is a known issue, and yes that is the
correct work around for the time being.

-Joshua

#68604

You must be logged in to reply to this topic.