jit.op @op wrap and fold bug ?

Oct 3, 2006 at 1:34pm

jit.op @op wrap and fold bug ?

Hi,

just moved to max 4.6 on an intel machine, and found this problem
with the ‘wrap’ and ‘fold’ operator in jit.op:

max v2;
#N vpatcher 32 263 819 655;
#P window setfont “Sans Serif” 9.;
#P window linecount 1;
#P message 294 105 40 196617 op fold;
#P message 242 105 46 196617 op wrap;
#P button 116 161 15 0;
#P flonum 293 210 84 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P flonum 202 209 86 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P flonum 99 209 98 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P newex 162 164 53 196617 jit.3m;
#P flonum 46 82 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P newex 45 104 118 196617 jit.matrix 1 float32 3 3;
#P flonum 178 86 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P message 177 110 39 196617 val $1;
#P newex 163 136 118 196617 jit.op @op wrap @val 1.;
#P connect 4 0 3 0;
#P connect 5 0 6 0;
#P connect 0 0 9 0;
#P connect 0 0 5 0;
#P connect 11 0 0 0;
#P connect 10 0 0 0;
#P connect 1 0 0 0;
#P connect 3 0 0 0;
#P connect 2 0 1 0;
#P connect 5 1 7 0;
#P connect 5 2 8 0;
#P pop;

works fine in max/msp 4.5.6 jitter 1.5.2 on a G4 dual 1Ghz
gives ‘nan’ and -2147483648 and such values in max/msp 4.6 jitter
1.6.2 on MacPro dual 2.66 Ghz

also I have an issue to do with the ‘atan2′ operator suddenly giving
me ‘nan’ values where there were none before, but I haven’t been able
to pin that one down, it might be something earlier in my patch
messing things up..

for what i’m doing (many jitter operations on big matrices) the 2 x
2.66 Ghz macpro seems about 4 times as fast as the 2 x 1 Ghz G4, so I
can now start making things 4 times as complicated.. :)

ciao,

Joost.

#27943
Oct 3, 2006 at 4:34pm

On Oct 3, 2006, at 6:34 AM, Joost Rekveld wrote:

> just moved to max 4.6 on an intel machine, and found this problem
> with the ‘wrap’ and ‘fold’ operator in jit.op:
> works fine in max/msp 4.5.6 jitter 1.5.2 on a G4 dual 1Ghz
> gives ‘nan’ and -2147483648 and such values in max/msp 4.6 jitter
> 1.6.2 on MacPro dual 2.66 Ghz

Thanks for the report. I can verify and will try to fix for 1.6.3.

-Joshua

#85221

You must be logged in to reply to this topic.