jit.qt.movie question (the white flash!!!)

Sep 29, 2012 at 11:03am

jit.qt.movie question (the white flash!!!)

I know this is quite a noob question, so sorry!

but what is the best way to get a video to loop, without there being that white flash at the end, as the hard drive seeks back to the beginning of the video. Does anybody know the most efficient way of dealing with this problem?

thanks in advance…

#64551
Sep 29, 2012 at 1:06pm

Are you sure there isn’t a white frame at the end of your movie?

#232892
Sep 29, 2012 at 1:25pm

yes, i am sure.

the best way i have found so far is setting the @colormode attribute to uyvy and then having the same attribute on the render window. In this instance the jit.pwindow object. I am no video expert, so i dont know why this is.

the thing with the @colormode, is that it interferes with the video effects that i have included in the patch, so now i have no white flash, but i don’t have the same effects.

the only other way is to have the effects, but then i also have the white flash!

does anybody know what the colormode attribute is doing?

#232893
Sep 29, 2012 at 1:35pm

can i see the part of the patch where there is the effects?
your movie format,size and dimensions?

#232894
Oct 8, 2012 at 2:12pm

hi, sorry for the delay. here is a test patch, which is a straight copy of the jitter tutorial 9 – more mixing.

the operator section of each colormode are the effects i am talking about. as you can see, in normal mode, the operator effects work very differently from when in colormode uyvy.

any help appreciated. thanks!

Attachments:
  1. testpatch.maxpat
#232895
Oct 8, 2012 at 2:15pm

sorry, for my patch the movie is .mov the dimensions are 640 x 480, and the size is about 600kb (though i will be scaling this up, of course, once the patch is working well.

#232896
Oct 8, 2012 at 2:30pm

I think it is right that with different colourmode the operator works differently,
in my opinion it is better understand why your first video gives you a white frame so we can fix that and you can stay in argb
can you post a link to download the video that gives you a white frame?
or if you prefer send me it at studio[at]rajancraveri.it

#232897
Oct 8, 2012 at 5:08pm

thanks micron, i appreciate the help. The video is at

https://www.sugarsync.com/pf/D7289853_4705002_029188

thankyou!

#232898
Oct 8, 2012 at 6:34pm

Yes you have a white frame at the end of the movie, just cut that frame and the loop is correct.

#232899
Oct 17, 2012 at 4:02pm

thanks micron. indeed it seems i did have a white frame. I am not sure why photobooth on a mac does that! luckily enough the actual cam recorder that i will be using does not seem to! Thankyou very much again for helping. Much appreciated.

#232900

You must be logged in to reply to this topic.