Forums > Jitter

Kinect Tracking

February 25, 2011 | 4:07 am

Ive gotten my Kinect to send the ir, rgb and the depth map to max (using the fantastic jit.freenect.grab by JMP)..now Im wondering how I can track objects using the depth map.
Any ideas?

Im also interested in the OpenNI/NITE middleware solution and have followed Tohm Judson’s technique (http://tohmjudson.com/?p=30), but to no avail.

Ive gotten the OSCeleton to calibrate but can’t seem to get Max to receive the data (sometimes, it actually crashes max…)..

Has anyone tried this yet? Any ideas?

thanks
-Levy


July 3, 2011 | 10:23 pm

Hey i experience the same problem as you, osceleton work, but nothing happen in max. did you fix it?


July 7, 2011 | 12:46 am

i had to use the older version osceleton 1.0, not the latest 1.1 version to get numbers in max.


July 7, 2011 | 12:58 am

true, its the only way i found to fix it!
but apparently:

http://cycling74.com/forums/topic.php?id=30593

thank you


July 7, 2011 | 4:22 pm

ah yes. changing the default port did work for me too for version 1.1.
nice.


September 29, 2011 | 12:39 pm

If you are Windows, easy to use my jit.openni object at https://github.com/diablodale/jit.openni

Pretty extensive functionality see the wiki also there for full documenation.

*Robert*, I’m interested in the chromatic abb shader your posted 2 years ago at http://www.cycling74.com/forums/topic.php?id=17904
Is there a way to get that from the archives or directly from you?


October 28, 2011 | 12:34 am

Excellent! diablodale

you really do a great job .

But when I execute "jit.openni_test1.maxpat", it appears the following warning:

" Can’t find entry point xnRegisterToCalibrationComplete in OpenNI.dll "

Do you know how to fix the problem?

Thank you~


October 28, 2011 | 5:56 am

PS. I use XtionPro Live…


October 28, 2011 | 11:10 am

That error suggests to me that you don’t have the required version of OpenNI installed. Please check my wiki at https://github.com/diablodale/jit.openni/wiki and tell me if you have those versions instaled.


October 28, 2011 | 11:51 am

Thank you so much diablodale! The problem is solved ,it’s version situation.

Now I installed as following :

OS : win7 64bits
OpenNI : v1.3.3.6(x86)
Nite : v1.4.2.4(x86)
PrimeSense : v5.0.4.3(x86)

But when I installed openNI(x64),Nite(x64),PrimeSense(x64) , it can’t work!

:)


December 14, 2011 | 6:44 pm

Hello, my question fits into the Kinect category but a different issue. so I am trying my luck here.

I use osceleton to read my body movements and use tohm judson’s patch to obtain and send data to jitter patch. now, i have a bit problem to do data mapping, i.e. I want to bang a message box using the data i receive, but it is so unreliable, sometimes it bangs, sometimes it doesnt… am i missing something here?

– Pasted Max Patch, click to expand. –

February 26, 2013 | 9:44 pm

Hey all, I have been SCOURING these boards trying to limp through the Tohm Judson tutorial. I’ve gotten to the point where I need to download NITE and then install it then run it with a test. I have downloaded and installed it correctly. Apparently the new additions dont require you to enter the code in so I am fine with that. Its when I need to copy the three files I get lost, i just cannot find those three files at all. When I skip that step and try to run the Sample-PointViewer program i cant even find it within the download file. I have simple hand tracker and hand viewer and user viewer and a few others but not sample point viewer. When I try to run any of these i get the message

Open Device failed:
DeviceOpen using default: no devices found

So i dont know if this is because i cant find the three files to copy or if I have messed up somewhere else in the step process. Please HELP! I will be here to answer and questions for my workflow process.

Thanks a ton guys the info so far on all these boards has gotten me farther than ever before!

Cameron


February 27, 2013 | 12:13 am

I recommend you leave that OSCeleton freenect stuff behind. Its old technology.
Move up to jit.openni on both windows and mac. https://github.com/diablodale/jit.openni


February 27, 2013 | 10:19 pm

dude you rock! got it up and working with no problem. only one question, the IR camera reads its output matrix as a 1×1 when the others are at 640×480. is this because the IR doesnt actually show up in a window or do I not have something installed/directories arent lining up? Basically everything works, the jit window where the IR is supposed to show up isnt showing anything and the matrix is reading a 1×1. If you know why that is that would be great! thanks again man!


February 27, 2013 | 11:24 pm

The Kinect doesn’t support streaming the Color and raw IR at the same time. The Kinect v1 hardware doesn’t have enough bandwidth.
You have to choose which one you want and then edit the XML configuration file to enable it. The demo XML file I distribute only streams the Color and Depth data.
Please refer to https://github.com/diablodale/jit.openni/issues/15#issuecomment-12943122
In it you can see changed to the XML config that you can switch to which will stream the IR and depth data.
If you have further problem, I encourage you to open a new issue at https://github.com/diablodale/jit.openni/issues


Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)