Max 6, hover and bpatcher

Jan 10, 2013 at 10:37pm

Max 6, hover and bpatcher

Hi,

I’ve had a search, couldn’t see a topic covering this so hoping someone can help.

I just upgraded to Max 6 and have opened up a patcher I was working on. It was using a hover object to fire out the scripting names of some bpatchers as I moved the mouse over them, one at a time.

Now that I have upgraded the hover is only infrequently putting the names out when the patch is locked. When it is unlocked it works as expected.

As I said it was a work-in-progress so I re-installed Max 5 to check I hadn’t just missed it before but it works perfectly, locked or unlocked in 5.

Has anyone encountered this before? There could well be a simple solution as I did just upgrade today and haven’t altered any settings as of yet.

#66003
Jan 11, 2013 at 9:56pm

build a simple version of your patch from scratch in max6 (hover, some named bpatchers) and try to reproduce the problem. this way you might find out if it’s a general max6 problem or some strangeness in your patch. try to isolate the prob in a simple patch, then you can send it to cycling support if it turns out to be a buG

#237652
Jan 12, 2013 at 12:00pm

Hi,

I guess I should have mentioned that I did that. I loaded a bpatcher with one of the example patchers, named it and made 3 copies. It affected that one too so it’s not specific to my (more complicated) patch.

I’ll give it till the end of the day and see if anyone else replies then just send it directly. Thanks for responding.

#237653
Dec 29, 2013 at 11:12am

Hi,

Actually I’ve got exactly the same problem. Is there already any known fix or workaround for this bug?

#276879
Jan 11, 2014 at 12:23am

Prachia, did you ever file a bug report? I have the same problem.

#277982

You must be logged in to reply to this topic.