Forums > MaxMSP

Max external error

March 10, 2011 | 11:36 am

Hi,

I’m new to max msp, and have some problems with the use of external objects. I understand the past in the cycling 74 map and the options/filepreferencesto set the path. But still I get this error in the max-window:
- OlaOutput: unable to load object bundle executable
2011-03-10 12:30:04.659 MaxMSP[566:207] Error loading /Applications/Max5/Cycling ’74/extra max objects/OlaOutput.mxo/Contents/MacOS/OlaOutput: dlopen(/Applications/Max5/Cycling ’74/extra max objects/OlaOutput.mxo/Contents/MacOS/OlaOutput, 262): Symbol no
t found: __ZN3ola15StreamingClientC1Ev
Referenced from: /Applications/Max5/Cycling ’74/extra max objects/OlaOutput.mxo/Contents/MacOS/OlaOutput
Expected in: /usr/local/lib/libola.1.dylib
in /Applications/Max5/Cycling ’74/extra max objects/OlaOutput.mxo/Contents/MacOS/OlaOutput

thanks for all helps.

ps, I have also some problems with the imp.dmx objects, where do I need to put the java and class filess?


March 12, 2011 | 5:28 pm

.java and .class files belong in Max5/Cycling ’74/java/

It looks like your copy of OlaOutput.mxo is corrupt. BTW, are you sure it’s a Max5 version? Max 4 objects tend to work on Max 5, but there were a couple of gotchas.


March 24, 2011 | 1:50 pm

I get the same error, and would naturally love to have this work. Any suggestions?
Thanks!

OlaOutput: unable to load object bundle executable
2011-03-24 14:34:24.020 MaxMSP[446:207] Error loading /Users/thor/Desktop/OlaOutput-0.5 (2)/OlaOutput.mxo/Contents/MacOS/OlaOutput: dlopen(/Users/thor/Desktop/OlaOutput-0.5 (2)/OlaOutput.mxo/Contents/MacOS/OlaOutput, 262): Symbol not found: __ZN3ola15Str
eamingClientC1Ev
Referenced from: /Users/thor/Desktop/OlaOutput-0.5 (2)/OlaOutput.mxo/Contents/MacOS/OlaOutput
Expected in: /usr/local/lib/libola.1.dylib
in /Users/thor/Desktop/OlaOutput-0.5 (2)/OlaOutput.mxo/Contents/MacOS/OlaOutput


Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)