MAX MSP Unstable

Nov 6, 2009 at 10:13am

MAX MSP Unstable

Hi People

I was wondering if I am the only one with this issue.
In the middle og editing a Max patch, some of the items I use will stop working. Like I will create a [metro 1000], set a toggle at the top and a button below it, actiavte it and watch the button light up once every second.

Then if I start editing something else, the metro will stop working completely no matter how many times I try to restart it. And if I load one of the max tutorials where the metro is also used, it doesnt work either. I have to reboot the computer, start the patch again to keep working on it. And if the metro starts working again, something else stops working. This really does not help in doing anything in the program.

Any ideas what this could be? I just installed Max on my PC today, never had MAX on it before since I formatted.

#46317
Nov 6, 2009 at 11:25am

I also have this kind of problem with the bigger patch I’m working on (still under 4.6 for a couple of good reasons, under OSX).
[metro] or [snapshot~] objects suddenly stop working…

Of course, I cannot reproduce to send a bug report to cycling74

The patch is really heavy, so maybe the scheduler is sometimes a bit lost… As I cannot reproduce, I couldn’t try to fix this with fine tuning the scheduler settings. Did you try?

p

#166775
Nov 6, 2009 at 12:11pm

Hi!

I don’t think it is a scheduler problem due to a heavy patch. I have made heavier patches before this one, and this patch only has a metro in it. Only a metro, toggle and button that is it. Still hangs up so I need to restart.

I have found no way yet to reproduce on other computers, because if I send them the patch, it works fine. But it happens on both my laptop and my desktop. Laptop is Vista, desktop is 7.

#166776
Nov 6, 2009 at 12:40pm

Hello Mikkel

is this problem of yours ; object specific (in your case just the metro acts like this ?) or on any other object ?

Does Max acctually freeze ?

#166777
Nov 7, 2009 at 11:56am

Hi!

Max does not freeze, I can still use the program but the blocks simply dont work.

It is not just the metro, if I make a [combine] and set up with names to combine, a trigger at a gate and set a message to change the combine, it won’t work either sometimes.

As I said, there is no patter to this. Sometimes the metro doesnt work, sometimes a combine, sometimes something else. Soemtimes, nothing works at all. But the program is running and I can add new opbejcts and such.

#166778

You must be logged in to reply to this topic.