Forums > MaxMSP

max4 won't start

January 23, 2009 | 1:29 pm

Hi all,

After using only Max5 for a long time I needed to make a pluggo in Max4 (This should be a feature in Max5 as well!). But when starting up the program nothing happens? I can remember such a bug from a while ago which was caused by an osx update. I got that fixed right away so that could not be the problem. Could it be a recent update? Something else? Is it a common problem? I couldn’t find anything about it using the search engine..

Thanks in advance,
poul


January 23, 2009 | 1:35 pm

I forgot to mention my specs:

Macbook
OSX 10.4.11
Max 4.6


January 23, 2009 | 3:04 pm

If it is the same issue that was around a while back then you either need to search the forum for ‘pre binding’ or download the MacOS combo update, as opposed to the incremental update,
cheers
Roger

— On Fri, 23/1/09, poul

wrote:

> From: poul

> Subject: [maxmsp] max4 won’t start
> Date: Friday, 23 January, 2009, 1:29 PM
> Hi all,
>
> After using only Max5 for a long time I needed to make a
> pluggo in Max4 (This should be a feature in Max5 as well!).
> But when starting up the program nothing happens? I can
> remember such a bug from a while ago which was caused by an
> osx update. I got that fixed right away so that could not be
> the problem. Could it be a recent update? Something else? Is
> it a common problem? I couldn’t find anything about it
> using the search engine..
>
> Thanks in advance,
> poul
> –
> http://www.sonostruct.net


January 23, 2009 | 3:18 pm

Recently I could solve a similar issue with Pro Tools in 10.4 using the free app Iceclean (http://www.macdentro.com/MacDentro/IceClean.html). Not 100% sure but to my understanding it was a pre-binding issue.

_
johan


January 23, 2009 | 4:37 pm

Quote: jvkr wrote on Fri, 23 January 2009 16:18
—————————————————-
> Recently I could solve a similar issue with Pro Tools in 10.4 using the free app Iceclean (http://www.macdentro.com/MacDentro/IceClean.html). Not 100% sure but to my understanding it was a pre-binding issue.
>
> _
> johan
—————————————————-

Thanks, but it didn’t work..
And about the MacOS combo update; I have OSX 10.4.11, so that means it cannot be updated? Since it’s already the most recent version.

Argh, this sucks

poul


January 23, 2009 | 10:47 pm

Poul,

Drop a note to support at cycling 74 dot com and we will get you straightened out.

All the best,
-Ben


Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)