Max6's groove~ with resampling sounds awfull

Nov 18, 2011 at 11:45am

Max6's groove~ with resampling sounds awfull

Just discovered the new resample feature of groove~. I’m not sure I understand what c74 means with This process dramatically reduces aliasing and other undesirable audio artifacts

If you try the following example (which is just the help file but with a slow speed playback), I’m sure you’ll hear what I mean.

– Pasted Max Patch, click to expand. –
#60095
Nov 18, 2011 at 12:35pm

Your patch makes the same problem on my Mac (Max 6.0.1, OS 10.7.2).

#216361
Nov 18, 2011 at 5:55pm

Same here with max 6.01 and OSX 10.5.8.

#216362
Nov 18, 2011 at 8:01pm

Thanks for pointing this out. There are some known issues with groove~ @resample 1 at this point that we are working on, and this is one of them.

#216363
Nov 18, 2011 at 8:58pm

Thanks Ben.

p

#216364
May 2, 2013 at 3:06pm

6.1.2 didn’t solve the problem…

#216365
May 2, 2013 at 3:43pm

I also came across the problem a while back that when using an instance of [groove~] with @resampling 1. It turned out that turning on/off playback for the object seemed to very briefly turn the DAC off and then on again.
I’ve since abandoned using it.

#216366
Apr 8, 2014 at 1:36am

6.1.6 didn’t solve the problem…

#286010
Apr 8, 2014 at 6:57am

Same here. Can’t use resampling option with groove due to it sounding like bollucks at slow speeds. It’s been 3 years or so now… Any word from above re this issue?

#286024

You must be logged in to reply to this topic.