Forums > MaxMSP

MaxMSP 4.5.6 and leopard

June 30, 2008 | 6:39 pm

Hey guys

This isn’t a really huge huge issue that isn’t controllable, but nontheless it’s an issue.

On MaxMSP, I can start the DAC output, but only once. It’s as if MaxMSP doesnt shut down the DAC output properly.

It works once I restart Max. It’s just a slight nuisance, but then I am on Leopard, and I know most people are on Max 5, but as it’s for assessment most people aren’t on Max 5 yet.

Cheers
Mark


June 30, 2008 | 7:00 pm

On Jun 30, 2008, at 11:39 AM, Mark Jennings wrote:

> On MaxMSP, I can start the DAC output, but only once.

Any chance you’re using the demo? I think that the demo only allows
one MSP activation per launch.

-C

Chris Muir
cbm@well.com

http://www.xfade.com


June 30, 2008 | 7:06 pm

Mark,

Max/MSP 4.x isn’t officially supported on Leopard, but most people are running Max/MSP 4.6.3 on Leopard just fine. You definitely don’t want to be using 4.5.6, especially if you have an intel-based mac computer.

You can download Max/MSP 4.6.3 here:

http://cycling74.com/downloads/max4

Also, it sounds like you are not authorized for MSP. Drop a note to support at cycling74 dot com and we will get you straightened out.

-Ben


June 30, 2008 | 7:09 pm

Nope, I am using a fully authorised program

I am an educational user, and I am fully authorised or so max/msp tells me. I updated my Pace AP drivers, and that couldn’t be the problem.

It’s a real pain in the butt. Apart from that it’s learning the god darn thing in time for august.


July 3, 2008 | 4:11 pm

Mark Jennings schrieb:
> Nope, I am using a fully authorised program

Thats what its supposed to be, but the pace has its own view, that’s why
you should straighten it out with support, they’ll probly give you a new
response. And the update to 4.6.3 is free, go for it, its worth it…

Stefan


Stefan Tiedje————x——-
–_____———–|————–
–(_|_ —-|—–|—–()——-
– _|_)—-|—–()————–
———-()——–www.ccmix.com


Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)