Forums > MaxMSP

MaxMSP and Mac OS 10.4.11

April 9, 2008 | 6:59 am

Still on Mac OS Tiger here! A few days ago I upgraded my system from Mac
OS X 10.4.10 to 10.4.11 which resulted in a lot of clicks and pops in
the sound output from MaxMSP. Other software like iTunes wasn’t
affectet. I spent a lot of time downgrading the system to 10.4.10 again.
Now I wonder if its finally time to give up on Tiger and move to Mac OS
Leopard instead, and are curious to know of any experiences/issues with
10.5.2 and MaxMSP?

I use a MacBook Pro 2.2 GHz and MaxMSP 4.3.6.

__________________________________

jr.abstractions for MaxMSP
http://www.sonicescape.net/maxmsp/
__________________________________


April 9, 2008 | 7:15 am

Try turning your airport off when using Max. It helps my Macbook running 10.4.11


April 9, 2008 | 9:45 am

I’m on OSX 10.5.2, max 4.6.3, MacBook Pro 2.4 GHz duo, build-in
converter or motu & everything works fine…

Jakob Riis skrev:
> Still on Mac OS Tiger here! A few days ago I upgraded my system from Mac
> OS X 10.4.10 to 10.4.11 which resulted in a lot of clicks and pops in
> the sound output from MaxMSP. Other software like iTunes wasn’t
> affectet. I spent a lot of time downgrading the system to 10.4.10 again.
> Now I wonder if its finally time to give up on Tiger and move to Mac OS
> Leopard instead, and are curious to know of any experiences/issues with
> 10.5.2 and MaxMSP?
>
> I use a MacBook Pro 2.2 GHz and MaxMSP 4.3.6.
>
> __________________________________
>
> jr.abstractions for MaxMSP
> http://www.sonicescape.net/maxmsp/
> __________________________________
>
>
>
>


April 9, 2008 | 10:41 am

Could it be related to the recent Airport Extreme
update perhaps…?
http://tinyurl.com/4s8phe
cheers
Roger

— Lars Graugaard wrote:

> I’m on OSX 10.5.2, max 4.6.3, MacBook Pro 2.4 GHz
> duo, build-in
> converter or motu & everything works fine…
>
> Jakob Riis skrev:
> > Still on Mac OS Tiger here! A few days ago I
> upgraded my system from Mac
> > OS X 10.4.10 to 10.4.11 which resulted in a lot of
> clicks and pops in
> > the sound output from MaxMSP. Other software like
> iTunes wasn’t
> > affectet. I spent a lot of time downgrading the
> system to 10.4.10 again.
> > Now I wonder if its finally time to give up on
> Tiger and move to Mac OS
> > Leopard instead, and are curious to know of any
> experiences/issues with
> > 10.5.2 and MaxMSP?
> >
> > I use a MacBook Pro 2.2 GHz and MaxMSP 4.3.6.
> >
> > __________________________________
> >
> > jr.abstractions for MaxMSP
> > http://www.sonicescape.net/maxmsp/
> > __________________________________
> >
> >
> >
> >
>


April 9, 2008 | 10:45 am

I’m on Macbook Pro 2,4 Ghz, leopard 10.5.2 , MaxMSP 4.6.3 and
everything is working but Pluggo, Mode and Hipno are not working as
audio units or VST’s in my other host DAW software !!

Den 09/04/2008 kl. 11.45 skrev Lars Graugaard:

> I’m on OSX 10.5.2, max 4.6.3, MacBook Pro 2.4 GHz duo, build-in
> converter or motu & everything works fine…
>
> Jakob Riis skrev:
>> Still on Mac OS Tiger here! A few days ago I upgraded my system
>> from Mac
>> OS X 10.4.10 to 10.4.11 which resulted in a lot of clicks and pops in
>> the sound output from MaxMSP. Other software like iTunes wasn’t
>> affectet. I spent a lot of time downgrading the system to 10.4.10
>> again.
>> Now I wonder if its finally time to give up on Tiger and move to
>> Mac OS
>> Leopard instead, and are curious to know of any experiences/issues
>> with
>> 10.5.2 and MaxMSP?
>> I use a MacBook Pro 2.2 GHz and MaxMSP 4.3.6.
>> __________________________________
>> jr.abstractions for MaxMSP
>> http://www.sonicescape.net/maxmsp/
>> __________________________________


April 9, 2008 | 12:06 pm

>Could it be related to the recent Airport Extreme
>update perhaps…?
Yes – that would make sense. Realised I was wrong in my first mail. I
actually WAS at 10.4.11 before the problem arised. The update that was
causing the problems included the Airport Extreme update + something
more i forgot what was…

Will check up on it, but not till after this evenings concert :-)

/J


April 9, 2008 | 1:16 pm

Here’s my Stupid Apple Question of the day:

How can we find out if/when Apple fixes this?

brad

http://music.columbia.edu/~brad

On Apr 9, 2008, at 6:41 AM, ROGER CARRUTHERS wrote:

> Could it be related to the recent Airport Extreme
> update perhaps…?
> http://tinyurl.com/4s8phe
> cheers
> Roger


April 9, 2008 | 1:51 pm

On 2008 Apr 9, at 5:45 AM, Thomas Sandberg wrote:
> I’m on Macbook Pro 2,4 Ghz, leopard 10.5.2 , MaxMSP 4.6.3 and
> everything is working but Pluggo, Mode and Hipno are not working as
> audio units or VST’s in my other host DAW software !!

If you download fresh copies of the installers from Cycling’s site and
install them, I believe that Pluggo, Mode, Hipno, etc. will work again
for you.

Speaking of Hipno, did everyone see the review in Recording Magazine
this month ;-).

best,
Tim
_________________
Tap.Tools / Teabox / Hipno / Hemisphere

http://electrotap.com


April 9, 2008 | 2:39 pm

Thank you Tim !
I have just deleted all the old files with the "Pluggo cleaner" and
then reinstalled Hipno, Mode and Pluggo.
Now it works again in all programs.

Thomas
Den 09/04/2008 kl. 15.51 skrev Timothy Place:

> On 2008 Apr 9, at 5:45 AM, Thomas Sandberg wrote:
>> I’m on Macbook Pro 2,4 Ghz, leopard 10.5.2 , MaxMSP 4.6.3 and
>> everything is working but Pluggo, Mode and Hipno are not working as
>> audio units or VST’s in my other host DAW software !!
>
>
> If you download fresh copies of the installers from Cycling’s site
> and install them, I believe that Pluggo, Mode, Hipno, etc. will work
> again for you.
>
> Speaking of Hipno, did everyone see the review in Recording Magazine
> this month ;-).
>
> best,
> Tim
> _________________
> Tap.Tools / Teabox / Hipno / Hemisphere
> http://electrotap.com
>


April 10, 2008 | 12:33 pm

Yes – it was certainly the AirPort Extreme update 2008-001 that was
causing problems. I’m now on a 10.4.11 system, totally up-to-date except
the AirPort Extreme update, and everythig is fine :-)

/J


April 13, 2008 | 12:51 am

Yep, when I turn off airport the interruptions disappear. I note that with airport on the CPU utilization goes way up, like bouncing off 100%. Deep breath and thanks to you all. -jc



kjg
April 13, 2008 | 1:17 pm

Quote: Timothy Place wrote on Wed, 09 April 2008 15:51
—————————————————-
> Speaking of Hipno, did everyone see the review in Recording Magazine
> this month ;-).
>

i’d like to read it.
could you link to it? or quote from it?

oh and something else – how about tap tools 3? just after i bought taptools 2i think i read somewhere on electotap.com that it would be released around the same time as max 5. is that still going to happen?

regards,
kjg


April 14, 2008 | 12:30 pm

On 2008 Apr 13, at 8:17 AM, Klaas-Jan Govaart wrote:
>
> Quote: Timothy Place wrote on Wed, 09 April 2008 15:51
> —————————————————-
>> Speaking of Hipno, did everyone see the review in Recording Magazine
>> this month ;-).
>
> i’d like to read it.
> could you link to it? or quote from it?
>
> oh and something else – how about tap tools 3? just after i bought
> taptools 2i think i read somewhere on electotap.com that it would be
> released around the same time as max 5. is that still going to happen?

There is currently a very nice aroma floating out of the Tap.Tools 3
kitchen :-).

There will be a beta version of Tap.Tools 3 available for all
registered users (but registered users only) of Tap.Tools 2 at the
same time that Max 5 is released. A full release of Tap.Tools 3 will
hopefully be available to all a couple of weeks later.

Electrotap is following the same the policy as Cycling ’74 w/r/t to
free updates for folks who bought Tap.Tools 2 back through October.
The upgrade pricing has not been made available yet, but it’s pretty
cheap — not much more than a pound of my favorite coffee beans.

best,
Tim
_________________
Tap.Tools / Teabox / Hipno / Hemisphere

http://electrotap.com



kjg
April 14, 2008 | 1:15 pm

> There is currently a very nice aroma floating out of the Tap.Tools 3
> kitchen :-).
>
> There will be a beta version of Tap.Tools 3 available for all
> registered users (but registered users only) of Tap.Tools 2 at the
> same time that Max 5 is released. A full release of Tap.Tools 3 will
> hopefully be available to all a couple of weeks later.
>
> Electrotap is following the same the policy as Cycling ’74 w/r/t to
> free updates for folks who bought Tap.Tools 2 back through October.
> The upgrade pricing has not been made available yet, but it’s pretty
> cheap — not much more than a pound of my favorite coffee beans.
>
> best,
> Tim
> _________________
> Tap.Tools / Teabox / Hipno / Hemisphere
> http://electrotap.com
>
>
—————————————————-
Hi Tim,

That’s good news! Depending on how much coffee you need to do your C++ooking, TT3 should provide you with at least a few months worth of beans then, I guess ;)

Thank you for the update. I’m looking forward to playing with the beta, especially since Max 5 offers many rounded corners but not many new objects…

Regards,
Klaas-Jan


Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)