Forums > MaxMSP

Max/MSP doesn't start anymore

July 17, 2007 | 9:42 am

Hello

Yesterday I recorded normally about 8GB of audio using Max/MSP and Digital Performer on a MacBook.

This morning, there was an update involving Quicktime and iTunes.

Then, maybe this has no relationnship to the updating Quicktime, but anyway Max/MSP doesn’t start at all.

What happens, and is there a solution ?

Thanks a lot for your help
-j


July 17, 2007 | 9:53 am

On 17 juil. 07, at 11:42, julienbreval wrote:

> Yesterday I recorded normally about 8GB of audio using Max/MSP and
> Digital Performer on a MacBook.
>
> This morning, there was an update involving Quicktime and iTunes.
>
> Then, maybe this has no relationnship to the updating Quicktime,
> but anyway Max/MSP doesn’t start at all.
>
> What happens, and is there a solution ?

Hey Julien,

Can you be a little bit more specific? Which version of Max, OS,
quicktime? Is this the prebending problem (you just need to install
4.6.3).

ej


July 17, 2007 | 10:00 am

oops

here is the setup

* black MacBook (non-Pro)
* Mac OS X 10.4.10
* Max/MSP 4.6.2

so I am downloading 4.6.3

thanks Emmanuel


July 17, 2007 | 6:33 pm

On 17 Jul 2007, at 10:53, Emmanuel Jourdan wrote:

> Can you be a little bit more specific? Which version of Max, OS,
> quicktime? Is this the prebending problem (you just need to install
> 4.6.3).

Prebinding problem again, it appears; the (new, shiny) prebind fix
program from PACE fixes things for MaxMSP 4.6.2. See:

http://www.cycling74.com/twiki/bin/view/FAQs/MacUpdate1049

(Yes, there is a very obscure reason why I need to have 4.6.2
available, as well as 4.6.3.)

– N.

Nick Rothwell / Cassiel.com Limited
http://www.cassiel.com
http://www.myspace.com/cassieldotcom
http://www.loadbang.net


Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)