MIDI not working

Oct 15, 2010 at 12:26am

MIDI not working

Max veteran here, but really pulling my hair out on this ridiculous problem…

Can’t get any MIDI output from Max. Nothing from MIDITester, a simple patch, etc. Can play MIDI files through Quicktime, and have MIDI output from Sibelius, Finale, and Logic. Any ideas as to what I might be missing? On a Macbook Pro, and always selecting AU DLS Synth as my output device.

Thanks,
Brennon

#52752
Oct 15, 2010 at 4:28am

There are known issues with Snow Leopard and earlier versions of max 5.1.x. Are you running the latest MAx5.1 update? For more info do a search on AU DLS and Snow Leopard on this board. Otherwise it’s a mystery…

#189593
Oct 15, 2010 at 7:44am

Wow–I’m normally much better about poking around previous threads before asking, as I clearly should have done here. That fixed it. Sorry to take up your time, spectro.

Best,
Brennon

#189594
Oct 15, 2010 at 7:45am

And, by “that fixed it”, I meant upgrading to Max 5.1.5.

#189595
Oct 15, 2010 at 9:03am

Hah !
Oddly enough, i’m running Max 5.1.5, and maxosXtiger 10.4, and it’s precisely since the latest upgrade that it doesn’t work anymore. What precisely doesn’t work is , when i create a msp object with dsp off, it immediately sends note off to any playing midi note, and the au dls synth crashes, meaning that i can’t use it to emit a single midi note after having creating that msp object. Ill try reinstalling max 5.1.5, then 5.1.4 ; but maybe correcting that bug for SnowLeopard made it reappear for older os…

#189596
Oct 15, 2010 at 9:16am

argh
isn’t it possible to download older versions of maxmsp ?
edit : i could download 5.0.8 after just a little query
edit again : it seems i can’t install that older version. The installer sets action on “ignore” by default, and i can’t change that.

i’m in deep need of help now.

#189597
Oct 19, 2010 at 12:03pm

problem solved by trashing max preferences. seems that changing the I/O vector size would suffice.

#189598

You must be logged in to reply to this topic.