MovieFoldr In Vizzie

Dec 3, 2011 at 5:00pm

MovieFoldr In Vizzie

Hi Maxers,

I want to create a patcher with Vizzie. I have loaded two films in [moviefoldr] but i don't know how to swtich form a film to an other. I have tried to creat a message (LesOeufsDePaques.mov), it doesn't works, I have tried messages (1) and (2) it's the same.
Have you an answer ?
Thank You

[attachment=178263,3013] [attachment=178263,3014]

Attachments:
  1. movie2.jpg
#60438
Dec 3, 2011 at 11:27pm

Just like every single other module in all of Vizzie, data inlets are in the range of 0. to 1.0, so the messages you’re sending aren’t likely to be really useful. Try hooking up something like a SCRUBBR object to that inlet and dragging it. One useful feature of the 0 – 1.0 besides making it interoperable with everything else in Vizzie is that the same range is used regardless of HOW MANY movies you’ve loaded.

#217522
Dec 9, 2011 at 11:13am

I’ve tried this solution but i don’t want to interpoled videos i just want to switch from a first vid’ to a second !

#217523
Dec 18, 2011 at 10:26am

having the same problem, did you happen to find a solution? I can’t seem to figure out what a a fadr module hooked up to the inlet of the moviefoldr is even controlling…

#217524
Dec 20, 2011 at 9:25pm

this seems to work for me
a message ( as Gregory Taylor suggested )

– Pasted Max Patch, click to expand. –
#217525
Dec 20, 2011 at 9:31pm

vizzie works with floats example 0.0 , 0.1 , 0.3 so on

you are sending a integer = 0 , 1 , so on

hope this helps

#217526
Dec 22, 2011 at 10:51am

Hi Balam,
As you, I’m on max 5 not on 6. I’ve tried your solution with your patch but it’s always the first film who is read. When I push the message (0.2) the first film goes to the beginning.
Thanks for your help. If you have an other suggestion I agry !

#217527
Dec 22, 2011 at 3:37pm

can you give us more info.
when I use the patch this patch works for me.
even If have pictures in the same folder they show.

#217528
Dec 24, 2011 at 9:23am

It's new i have an error message in Max, but i think it's not a problem for us.
The two videos are recognizied by [moviefoldr] but it's the same problem. It's always the second video who is read at the beginning when i push a message (0.1) or (0.2).
I have tried to put the patch in the same folder as my videos nothing appened.

If you want i can send your patch, maybe you will have the same problem on your software after ?

[attachment=180112,3116] [attachment=180112,3117]

Attachments:
  1. movie.jpg
#217529
Jan 6, 2012 at 12:20pm

Is someone can help me please ??

#217530

You must be logged in to reply to this topic.