multiple groove~ no sync ????

Jun 21, 2006 at 5:13pm

multiple groove~ no sync ????

Is it possible that max doesn’t provide reliable sync while playing only
4 looped groove~s ? Overdrive off (good, bad ?), each groove~ has the
same tempo, loops are 2 x 8 beats, 1 x 12 beats, 1×16 beats. After *only
one minute*, i can hear a delay between each tracks, and i swear the
loop points are ok. Do i have to resync every 1 minute ? God…

f.e


f.e chanfrault | aka | personal computer music
> >>>>>> http://www.personal-computer-music.com
> >>>>>> |sublime music for a desperate people|

#26512
Jun 21, 2006 at 6:27pm

let’s have a look……

-A

#79415
Jun 22, 2006 at 8:46am

i tried to send you a mail offlist, but it seems that gmail is eating my
balls again today, so i tried my patch a little more this morning and
i’m not sure the problem comes from the groove~ objects, but more with
the metro sync. Problem : i guess to have a good timing, i’ll have to
turn OD on, but if i do so, a java external i’m using put glitches while
calculating… What do i do ?

f.e

f.e chanfrault | aka | personal computer music
> >>>>>> http://www.personal-computer-music.com
> >>>>>> |sublime music for a desperate people|

#79416
Jun 22, 2006 at 10:50am

not sure what youre trying to do but it sounds simple…an example patch would help…

#79417
Jun 22, 2006 at 1:06pm

Ok, i’ve made tests with metronomes and it’s a problem of overdrive. If
overdrive is on, of course, everything is correctly synchronized. But
the problem is my java external “cut the thread” when working, so the
audio is dirty for a second… Any idea where do i have to put my java
threads in order to avoid that ?

f.e

f.e chanfrault | aka | personal computer music
> >>>>>> http://www.personal-computer-music.com
> >>>>>> |sublime music for a desperate people|

#79418

You must be logged in to reply to this topic.