My Jitter patch work fine in Max6 but not in M4L ?

May 22, 2013 at 6:36am

My Jitter patch work fine in Max6 but not in M4L ?

Hi,

I use a personal Jitter patch (Max 6) and it work fine.

In this patch, I use audio from Live, then jit.catch~ to build video in real time…

I would like to use it with M4L directly. But it is very strange because my M4L version doesn’t work, but if I open the edition mode of M4L, it work ?

What is the solution ?

Best regards

Alexandre

#250246
May 22, 2013 at 7:29am

Hello All

maybe something went wrong with the port to m4l?
open a max audio effect in live – copy paste your patch into the new max audio effect – connect the cord from plugin~ to jit.catch.
hope that helps

#250255
May 22, 2013 at 8:09am

HI,

Thank for your answer.

I already did your advise, but it doesn’t work.

My M4L patch doesn’t work. When I open it and I create a MSP object, it work and I close it, it doesn’t work again ?

Very strange

What do you think ?

Alexandre

#250258
May 22, 2013 at 8:24am

hello alexandre,

does any other m4l patch work?

#250260
May 22, 2013 at 8:33am

my others M4L patch work fine

 

#250262
May 22, 2013 at 8:36am

maybe you could attach your amxd file?

#250263
May 22, 2013 at 8:40am

What do think you?

#250264
May 23, 2013 at 2:38am

Hi

I send the folder with .axmd and personnals .maxpat abstractions.

In Live, drop .axmd in the master track, active “analyse” (mode 2, 1024 and 30 are good choices) click on “control”. In the new window, select module “module_matrix1_slab” for exemple. It doesn’t work here (however, it work with Max6). If you open the M4L patch and you create a meter~ object for exemple, it work ? strange ?

Thank you for your help

Alexandre

#250396
May 23, 2013 at 2:57am

Warning, his patch is a Mac only patch (uses syphon).

Are you using your registered Max 6 and registered M4L on the same computer? If you are, it is unusual that you are having problems.  You might want to contact the Max support group.

If you only have M4L registered on this computer (that is having problems), you might be experiencing the limitations that are designed for M4L. But I am unsure because your patch is not Windows compatible. :-/

Also, you haven’t yet described what “doesn’t work”. The patch looks complex, so you have the skills to tell us specifically what doesn’t work. Use (print) object and other debugging techniques and share with us your specific problem. Then you or we can help you better.

#250399
May 24, 2013 at 12:57pm

hey all
i got rid of the gate object and connected the plugin directly to the catch object and it worked for me…

#250626
May 25, 2013 at 6:40am

Hi,

Obviously, I maded mistake with the gate object.
M4M version work fine too now.
Thank a lot.

Best regards

Alexandre

#250658

You must be logged in to reply to this topic.