.obj Interpolation

Jul 23, 2007 at 11:22am

.obj Interpolation

Hi,
I’m trying to interpolate between two objects within one .obj file. I am using a patch suggested by Vade on a previous post. With my model I get unexpected results. The cross fade between group 1 and group 3 (it doesn’t seem to recognise step 2 as step 2) does not work. It seems to cause the mesh to break up. Does anybody know why this may be and know how I can resolve the problem.

Cheers

Andy

(I have attached my .obj

max v2;
#N vpatcher 1324 161 2594 860;
#P window setfont “Sans Serif” 9.;
#P newex 213 184 61 196617 delay 3000;
#P message 181 525 34 196617 reset;
#P message 510 237 94 196617 read small_obj.obj;
#P newex 173 164 50 196617 t b b b;
#P newex 173 139 48 196617 loadbang;
#P message 607 237 67 196617 drawgroup 3;
#P message 270 237 67 196617 drawgroup 1;
#P flonum 221 329 35 9 0 0 0 3 0 0 0 221 221 221 222 222 222 0 0 0;
#P newex 113 554 284 196617 jit.gl.handle keyframe @inherit_transform 1 @auto_rotate 1;
#P newex 175 329 43 196617 r xfade;
#P newex 108 202 30 196617 t b b;
#P newex 164 442 83 196617 append triangles;
#P newex 206 583 176 196617 jit.window keyframe @depthbuffer 1;
#P message 173 237 94 196617 read small_obj.obj;
#P message 175 354 50 196617 xfade $1;
#P toggle 84 108 15 0;
#P newex 84 139 57 196617 qmetro 33;
#P newex 84 170 58 196617 t b b erase;
#P newex 84 583 111 196617 jit.gl.render keyframe;
#P window linecount 2;
#P newex 502 263 317 196617 jit.gl.model keyframe @lighting_enable 1 @matrixoutput 1 @automatic 0 @blend_enable 1 @smooth_shading 1 @depth_enable 1;
#P newex 164 263 317 196617 jit.gl.model keyframe @lighting_enable 1 @matrixoutput 1 @automatic 0 @blend_enable 1 @smooth_shading 1 @depth_enable 1;
#P window linecount 1;
#P newex 164 387 49 196617 jit.xfade;
#P connect 6 0 5 0;
#P connect 5 0 4 0;
#P fasten 10 0 3 0 169 521 89 521;
#P fasten 4 2 3 0 137 202 89 202;
#P lcolor 6;
#P connect 4 0 3 0;
#P fasten 13 0 3 0 118 577 89 577;
#P connect 4 1 11 0;
#P fasten 20 0 13 0 186 547 118 547;
#P fasten 8 0 1 0 178 257 169 257;
#P fasten 15 0 1 0 275 257 169 257;
#P fasten 11 0 1 0 113 229 169 229;
#P fasten 7 0 0 0 180 378 169 378;
#P connect 1 0 0 0;
#P connect 0 0 10 0;
#P connect 17 0 18 0;
#P connect 18 0 8 0;
#P fasten 14 0 7 0 226 349 180 349;
#P connect 12 0 7 0;
#P fasten 2 0 0 1 507 375 208 375;
#P connect 18 2 21 0;
#P fasten 21 0 15 0 218 219 275 219;
#P fasten 19 0 2 0 515 257 507 257;
#P fasten 16 0 2 0 612 257 507 257;
#P fasten 11 1 2 0 133 229 507 229;
#P fasten 18 1 19 0 198 209 515 209;
#P fasten 21 0 16 0 218 219 612 219;
#P pop;

#32999
Jul 23, 2007 at 11:24am

Sorry forgot to attach the .obj. Here it is

#109356
Jul 25, 2007 at 10:07pm

Must have a differing number of vertices / vertex indeces not matching I guess. Never mind. I’ll do it a different way.

Cheers anyway

Andy

#109357

You must be logged in to reply to this topic.