Forums > MaxMSP

OSC-route: is there a version that will run in MaxMSP4.6.3 (Intel, OS10.6)?

October 7, 2011 | 11:00 am

Hi

I’m trying to get the OSC-route object (taken from the CNMAT-Everything-OSX-MachO collection) to work in MaxMSP4.6.3 (Intel, OS10.6). The object is installed in the Max4.6 externals folder.

I keep getting the following error:

• error: osc-route: unable to load object bundle executable
2011-10-07 11:58:23.488 MaxMSP[8672:207] Error loading /Applications/MaxMSP 4.6/Cycling ’74/externals/OSC-route.mxo/Contents/MacOS/OSC-route: dlopen(/Applications/MaxMSP 4.6/Cycling ’74/externals/OSC-route.mxo/Contents/MacOS/OSC-route, 262): Symbol not found: _object_error
Referenced from: /Applications/MaxMSP 4.6/Cycling ’74/externals/OSC-route.mxo/Contents/MacOS/OSC-route
Expected in: /Applications/MaxMSP 4.6/MaxMSP.app/Contents/Frameworks/MaxAPI.framework/MaxAPI


October 7, 2011 | 11:42 am

Just to check the obvious points:
1: You have downloaded the Mac Version, I assume you are using OSX?
2: It is very easily to install externals, you just drop the MXE/MXO file into the max-externals folder (for OSC-Route)
3: You should also have the OpenSoundControl external installed as well
4: It can also cause problems if you don’t have udpreceive and udpsend externals installed

In the download you will have several files, make sure you are putting the correct file into the externals folder, there will be a help file and an external file. Max will need to be restarted for the changes to take effect.

Regards,

1st Creative Labs Support Team
support@1stcreativesolutions.co.uk

http://www.1stcreativesolutions.co.uk


October 7, 2011 | 12:20 pm

Yes to all your queries (it is OSX (10.6), the objects are all in the correct max-externals folder, OpenSoundControl in installed and working, udpreceive/send are installed and working, help file is in the correct place, software and system restarted). No joy.


October 7, 2011 | 1:59 pm

I’m sure you want to get this working anyway, but do you know you don’t need OSC-route to route your OSC messages?


October 8, 2011 | 5:47 pm

Did you download the MachO version?

mz


Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)