Forums > MaxMSP

pfft~ full spectrum mode bug?

November 7, 2006 | 5:02 pm

Whenever I try to use pfft~ in full spectrum mode on my G4 PB with Max 4.6.2 or 4.5.7, Max quits unexpectedly within a few seconds. On my XP machine with 4.6.2 everything is hunky dory.

Can anyone else reproduce this? See patch below to test. Just load it up, and turn on the dac~.

OSX 10.4.8, 1.5 GHz PB G4, 1 GB RAM

MaxMSP 4.6.2/4.5.7 & Jitter 1.6.2/1.5.2

Main patch:

max v2;
#N vpatcher 30 70 434 311;
#P window setfont "Fixedwidth Serif" 10.;
#P window linecount 1;
#P message 19 107 35 9240586 stop;
#P message 5 89 75 9240586 startwindow;
#P newex 78 139 29 9240586 dac~;
#P newex 78 64 164 9240586 pfft~ fftbasic~ 1024 2 0 1;
#B color 5;
#P newex 79 35 68 9240586 cycle~ 220;
#P connect 0 0 1 0;
#P fasten 3 0 2 0 10 130 83 130;
#P fasten 4 0 2 0 24 130 83 130;
#P connect 1 0 2 0;
#P fasten 1 0 2 1 83 113 102 113;
#P pop;

pfft~ guts. Save as fftbasic~:

max v2;
#N vpatcher 40 55 315 227;
#P window setfont "Fixedwidth Serif" 10.;
#P window linecount 1;
#P newex 20 96 62 9240586 fftout~ 1;
#P newex 20 33 56 9240586 fftin~ 1;
#P connect 0 0 1 0;
#P fasten 0 1 1 1 48 66 77 66;
#P pop;


November 7, 2006 | 6:33 pm


November 8, 2006 | 9:23 pm


November 8, 2006 | 10:25 pm


November 8, 2006 | 10:37 pm


November 9, 2006 | 4:48 am


November 9, 2006 | 6:52 am


November 9, 2006 | 6:13 pm


November 9, 2006 | 9:37 pm

I can confirm the crash

maxmsp 4.6.2
jitter 1.6.2

powerbook 1G
ram 1 G
osx 10.4.8

mp


November 10, 2006 | 2:38 am

Happened on my laptop as well. G4 powerbook 10.4.8. Max 4.6.2.

On 11/9/06, Matteo Pennese wrote:
>
> I can confirm the crash
>
> maxmsp 4.6.2
> jitter 1.6.2
>
> powerbook 1G
> ram 1 G
> osx 10.4.8
>
>
> mp
>


November 10, 2006 | 4:14 am

Thanks all for the reports.
We’re looking into it.

Cheers,
Andrew B.


November 28, 2006 | 12:18 am

Has there been any luck fixing this bug?

The polar version of the tutorial patch
(mentioned above) works fine for me on an
Intel Mac, but crashes on PPC.

By the way, the cartesian version of the
tutorial patch didn’t make any sound
on the Intel Mac. Has anyone gotten that
to work?

-John


November 28, 2006 | 12:26 am

an incremental update solves the problem

http://www.cycling74.com/twiki/pub/IncrementalDownloads/WebHome/fftinoutUB061116.dmg

mp


November 28, 2006 | 10:54 pm

Quote: Matteo Pennese wrote on Mon, 27 November 2006 17:26
—————————————————-
> an incremental update solves the problem
>
> http://www.cycling74.com/twiki/pub/IncrementalDownloads/WebHome/fftinoutUB061116.dmg
>
>
> mp
—————————————————-

Thanks, Matteo! The tutorial patches now work fine
for me on PPC. Even the cartesian version works fine.
I wonder if the cartesian one still fails to make
sound on an Intel Mac.

JG


Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)