Forums > MaxMSP

Playhead in waveform object

August 20, 2012 | 10:58 am

Hi guys, I am new to this software and I have a pretty simple question for those who are more familiar with the software than me.

how to create a playhead on the waveform so that it can show the playing position on the waveform? I know this is pretty simple but i have no idea what’s the problem with my patching. I use buffer to store the audio samples and use sfplay to playback the audio sample.



MIB
August 20, 2012 | 3:01 pm

are you using the object [waveform~]?? if so send it the "line" message with the position (in msec) where to show the playhead…


August 20, 2012 | 3:12 pm

Ok i got a little confused here.

yes im using waveform~ object. so do you mean that i get the position from sfplay~ object the go through a line message then send into a slider which on top of the waveform display? This is what I was trying to do just now but I can’t get it work. I’m sorry that I know this is quite a simple stuff but I am new to this software so I still need some time to understand its concept.

Truly appreciate your reply anyway.



MIB
August 20, 2012 | 3:54 pm

something like this maybe???

– Pasted Max Patch, click to expand. –

August 20, 2012 | 8:22 pm

sfplay~ does not seem to fit to waveform~ and buffer~. to play form a buffer~, use the [play~] object.

in order to create a "playhead" with waveform~, you could use the "markers" message to the waveform object.


August 23, 2012 | 8:31 am

This ?

– Pasted Max Patch, click to expand. –

August 23, 2012 | 1:22 pm

And a [groove~] version

– Pasted Max Patch, click to expand. –

August 31, 2012 | 4:07 pm

Sorry I was busy on my other school projects. I just managed to try it out just now. Both are working perfectly. Thanks so much for your advice.


August 31, 2012 | 5:59 pm

Stephane ! this is great


Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)