Poly synth

May 18, 2011 at 7:19pm

Poly synth

Hello! I’m new to Max and also kinda desperate…
Can someone help me to connect this synth to my patch? It should be connected with the melody but i don’t know how! And i can’t understand why poly~ has no outlet! even if i paste dumbo inside it, the outlet won’t appear and this is not working!
Please HELP!

– Pasted Max Patch, click to expand. –
#57200
May 18, 2011 at 8:00pm

Hi Tomoyo,

First and foremost, search the forum. Maybe you can’t find a direct solution to your problem, chances are you will find a patch you can dissect to find the answer.

Now for your problem – Create a new patch, paste all the stuff you want your synth to have, save this as “dumbo.maxpat”, put it in your searchpath. Create a new object in a new patch and just type in [poly~ dumbo 16]That’s it.

There is some other stuff wrong with your patch though (don’t worry, been there too)

- the correct message to line is [1, 0 1000] (from 1 to 0 in 1000 ms). Yours would run from 1000 to 0 in 1000 ms, your speakers won’t like that.

- You didn’t name your buffer “airhorn”

Good luck,
FRid

Check this out,

http://www.youtube.com/user/BazTutorials

#204887
May 18, 2011 at 8:22pm

Thank you so much! I fixed the problem of the poly outlet! But where should i connect this synth now? I tried but it doesn’t play! now the patch is like this, i fixed also the things you pointed me out! thank you so much!

– Pasted Max Patch, click to expand. –
#204888
May 18, 2011 at 8:46pm

This works fine for me.

– Pasted Max Patch, click to expand. –
#204889
May 18, 2011 at 8:54pm

mmh…maybe it’s me but i don’t hear it…the other one i made, if i open alone it plays, but it doesn’t play in the whole patch…i don’t know what is the problem…i opened yours as well but no sound came out…and i still can’t figure out where i should connect it to play together with the melody… T___T

#204890
May 18, 2011 at 9:15pm

You scale the volume down by 0.02? Try increasing it :) I’m starting to suspect you didn’t create the patch? Copying stuff to learn is ok (not always ofcourse) but when you copy make sure you understand what you’re copying. Again, i seriously recommend studying the max-tutorials and the baz-tutorials.

– Pasted Max Patch, click to expand. –

Now i go eat and watch tv

#204891
May 18, 2011 at 9:26pm

i made it on my own but i took an exemple from a patch my professor explained me! also this doesn’t work for me! also the meter isn’t showing me anything! i changed the volume parameter but anything changed!
i’ll study those tutorials, thank you. enjoy your day.

#204892
May 18, 2011 at 10:50pm

If it still doesn’t work there must be some other issues going on. Issues i probably can’t help you with. Do you have audio from max in general? In the extra’s-tab (of any maxwindow) there is an audiotester, see if there is any response there. If not check the DSP-status window, see if the right drivers are selected.

Again good luck,
FRid

Just saw this, it’s awesome

#204893
May 19, 2011 at 7:02am

hey!!!!! now the poly works!!!! =D I’m so happy you can’t even imagine!!!!! Now i have to figure out the audio files, i corrected the line message but the audio isn’t starting…i wonder if my max has something wrong…but i bought it!!!

Anyway the video is great!!! Actually i love Japan but i didn’t know about this man!! Wow!

#204894

You must be logged in to reply to this topic.