Forums > Jitter

poly_mode 1 1 fps slowdown

September 24, 2013 | 4:59 am

Hi all…

since sometime ago im having fps slowdown when use poly_mode 1 1 on geometry’s.

i post a patch that drops from 60fps to 15fps with poly_mode is set to 1 1 if i push the mesh to posZ -7. i get again 60fps.

this happens in fullscreen at 1920×1080

happen this to everybody? is this normal?

im on macbook pro 15" retina and max 6.1.3

thanks!

<code>

– Pasted Max Patch, click to expand. –

</code>


September 24, 2013 | 7:04 am

happens to me too, seems normal since poly_mode 1 means a lot more to calculate and display ?


September 24, 2013 | 2:15 pm

thanks for testing the patch Vichug… you are in MacbookPro 15" Retina too?

i test the patch in a Windows machine with a ATI Mobility Radeon 5700 1gb and it runs smooth at 60fps with poly_mode 1 1

15" Retina have a NVIDIA GeForce GT 650M 1024 MB that i think is similar than the ATI.

i dont know… its a pitty that Apple dont give the chance to have a GPU control panel because i think this is something related to gpu conf

perhaps somebody can illuminate the path?


September 24, 2013 | 2:25 pm

hah. My macbook is no retina. But on my Windows boot, i might have observed a slightly better performance with a patch using opengl…


September 25, 2013 | 1:20 pm

aha… the difference to me is from 12fps to 60fps but with diferent machines..

but at the end, i guess that poly_mode 1 1 is less gpu expensive so don’t understand such a difference…

perhaps somebody from C74 know something about?

thanks!


September 25, 2013 | 2:43 pm

"poly_mode 1 1 is less gpu expensive"
i doubt that, since you’re drawing more shapes… each line is a shape, as compared to poly_mode 0 0 where you have only surfaces. No ?


September 26, 2013 | 7:14 am

I configured jit.window to @sync 0 (in order to be able to see framerates above 60 Hz) and qmetro to 2 ms, didn’t move the ititial position and the results were:

windowed (320 240)
poly 0 0: 500 fps
poly 1 1: 500 fps

fullscreen (1920 1080)
poly 0 0: 330 fps
poly 1 1: 380 fps

Max 6.1, Windows 7 64, AMD Radeon HD 4870 1 GB


September 26, 2013 | 8:49 am

NVidia here


September 30, 2013 | 9:45 am

Pedro, thanks for testing… seems that ATIs or Windows/ATI combo handles better wireframe modes but its really weird such bad performance in MAC with nVidia gpus having similar characteristics.

or perhaps is something related to Max?

because i dont think theres the same issue with 3D modeling softwares in Mac, no?


Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)