polybuffer~ readfolder message loading wrong files?

Oct 31, 2012 at 12:20pm

polybuffer~ readfolder message loading wrong files?

I have a Max 6 Project that I’m using as my live performance patch. For some reason you can’t organise audio files from the media folder into subfolders. This is no good for me, because I need to be able to divide my samples into different tracks on a setlist. So what I’m trying is having folders of each track’s samples in the regular Max search path, then using the “readfolder./patches/bleep/bloop” message to load the samples into polybuffer~.

– Pasted Max Patch, click to expand. –

This isn’t working though for some reason, because polybuffer~ isn’t loading all of the correct samples. There are six audio files split between two folder (1-4 in “delve” and 5-6 in “estric”), but polybuffer~ is loading 1, 2, 3 and 5 when I tell it to load the delve folder, and 5 and 3 (in that order) when I tell it to load the estric folder.

I’m stumped. I’m not getting any error messages when it does this, and I can’t work out why it’s doing it. Is it a problem with the search path? And if so, how can I split my samples up in the Max 6 Projects media folder so that I can load them in groups into a polybuffer~?

Thanks.

#65020
Nov 4, 2012 at 2:30pm

The readfolder message clears the contents of the polybuffer~ and load the samples from the new folder. I logged a feature request to have an appendfolder message, in the meantime, you can iterate through the items in each folder and proceed with a append message for each file or use a different polybuffer~ for each folder.

#234454
Nov 4, 2012 at 4:12pm

you can roll your own way around this limitation until C74 implement an appendfolder message.

– Pasted Max Patch, click to expand. –
#234455
Nov 10, 2012 at 2:29pm

Thanks for the help guys! Added a clear message on to your patch John, looks like it’ll do the trick :)

#234456

You must be logged in to reply to this topic.