problem with a movie player

Feb 4, 2009 at 9:44pm

problem with a movie player

hi all i have this problem, please see attached patch (still max 4.6)
many thanks
michele

#42115
Feb 5, 2009 at 10:19am

anyone??..i have to build a patch upon this player for a project and i need to fix this..

#150535
Feb 6, 2009 at 8:51am

do you have the same problem?

#150536
Feb 6, 2009 at 7:42pm

i *sort* of see what you’re talking about, but it doesn’t scream at me. i would try and isolate the problem without the poly. just setup a patch with two qt.movies and whatever messages you’re using to control them. maybe something will become more obvious.

did you try moving the “frame 0″ message around? maybe put it in when you start, rather than stop.

-rob

#150537
Feb 6, 2009 at 9:35pm

thank you rob for the response..i’ve tried different positions for message “frame 0″ without good result..i’ll try to investigate a simplied version as you suggest
best
michele

#150538
Feb 6, 2009 at 9:44pm

Hi Michele,

I changed just a few things, and now I don’t get the hiccup that you describe. Also, using time 0 rather than frame 0 works fine.

best,
Zachary

#150539
Feb 6, 2009 at 9:57pm

i,ve done some investigation with this stripped down patch..at my eyes the problem persists…

max v2;
#N vpatcher 73 63 977 778;
#P window setfont “Sans Serif” 9.;
#P window linecount 1;
#P newex 498 48 60 196617 loadmess 1;
#P user jit.pwindow 58 400 322 242 0 1 0 0 1 0;
#P message 401 264 72 196617 stop , frame 0;
#P message 480 264 33 196617 start;
#P newex 390 226 41 196617 sel 0 1;
#P newex 301 191 27 196617 t i i;
#P message 281 260 30 196617 read;
#P newex 330 262 29 196617 gate;
#P newex 337 230 41 196617 r draw;
#P newex 342 312 162 196617 jit.qt.movie @autostart 0 @vol 0.;
#P message 112 259 72 196617 stop , frame 0;
#P message 189 258 33 196617 start;
#P newex 120 215 41 196617 sel 0 1;
#P newex 307 151 79 196617 scale 0 1 1 0;
#P newex 32 186 27 196617 t i i;
#P newex 507 183 41 196617 s draw;
#P toggle 501 88 30 0;
#P newex 508 149 57 196617 qmetro 33;
#P toggle 169 68 58 0;
#P message 12 255 30 196617 read;
#N vpatcher 20 74 620 474;
#P outlet 57 87 15 0;
#P inlet 55 44 15 0;
#P connect 0 0 1 0;
#P pop;
#P newobj 70 365 37 196617 p thru;
#P newex 48 253 29 196617 gate;
#P newex 58 224 41 196617 r draw;
#P newex 73 307 162 196617 jit.qt.movie @autostart 0 @vol 0.;
#P comment 161 48 100 196617 switch movie a/b;
#P window linecount 5;
#P comment 296 52 100 196617 when you switch movie you see the last frame where the movie stopped before it restart..;
#P connect 7 0 11 0;
#P connect 11 0 4 0;
#P connect 5 0 24 0;
#P connect 3 0 4 1;
#P connect 16 0 5 0;
#P connect 2 0 5 0;
#P connect 15 0 2 0;
#P connect 14 0 2 0;
#P connect 6 0 2 0;
#P connect 4 0 2 0;
#P connect 13 0 15 0;
#P connect 11 1 13 0;
#P connect 13 1 14 0;
#P connect 12 0 20 0;
#P connect 7 0 12 0;
#P connect 20 0 18 0;
#P connect 18 0 16 0;
#P connect 19 0 16 0;
#P connect 22 0 16 0;
#P connect 23 0 16 0;
#P connect 17 0 18 1;
#P connect 20 1 21 0;
#P connect 21 0 23 0;
#P connect 21 1 22 0;
#P connect 25 0 9 0;
#P connect 8 0 10 0;
#P connect 9 0 8 0;
#P pop;

#150540
Feb 6, 2009 at 11:45pm

Michele,

Did you look at my last fix? Doesn’t seem like it. Here’s the patch you just posted – fixed.

best,
Zachary

#P window setfont “Sans Serif” 9.;
#P window linecount 1;
#P newex 505 55 60 196617 loadmess 1;
#P user jit.pwindow 65 407 322 242 0 1 0 0 1 0;
#P message 408 277 29 196617 stop;
#P message 487 277 106 196617 frame 0 , bang , start;
#P newex 406 244 41 196617 sel 0 1;
#P newex 308 198 27 196617 t i i;
#P message 288 277 30 196617 read;
#P newex 337 277 29 196617 gate;
#P newex 356 252 41 196617 r draw;
#P newex 337 320 162 196617 jit.qt.movie @autostart 0 @vol 0.;
#P message 141 277 29 196617 stop;
#P message 176 277 103 196617 frame 0 , bang , start;
#P newex 127 222 41 196617 sel 0 1;
#P newex 314 158 79 196617 scale 0 1 1 0;
#P newex 77 181 27 196617 t i i;
#P newex 514 190 41 196617 s draw;
#P toggle 508 95 30 0;
#P newex 515 156 57 196617 qmetro 33;
#P toggle 176 75 58 0;
#P message 41 277 30 196617 read;
#N vpatcher 20 74 620 474;
#P outlet 57 87 15 0;
#P inlet 55 44 15 0;
#P connect 0 0 1 0;
#P pop;
#P newobj 77 372 37 196617 p thru;
#P newex 77 277 29 196617 gate;
#P newex 96 252 41 196617 r draw;
#P newex 77 320 162 196617 jit.qt.movie @autostart 0 @vol 0.;
#P comment 168 55 100 196617 switch movie a/b;
#P window linecount 5;
#P comment 303 59 100 196617 when you switch movie you see the last frame where the movie stopped before it restart..;
#P connect 7 0 11 0;
#P connect 7 0 12 0;
#P connect 9 0 8 0;
#P connect 8 0 10 0;
#P connect 25 0 9 0;
#P connect 21 1 22 0;
#P connect 21 0 23 0;
#P connect 20 1 21 0;
#P connect 17 0 18 1;
#P connect 23 0 16 0;
#P connect 22 0 16 0;
#P connect 19 0 16 0;
#P connect 18 0 16 0;
#P connect 20 0 18 0;
#P connect 12 0 20 0;
#P connect 13 1 14 0;
#P connect 11 1 13 0;
#P connect 13 0 15 0;
#P connect 4 0 2 0;
#P connect 6 0 2 0;
#P connect 14 0 2 0;
#P connect 15 0 2 0;
#P connect 2 0 5 0;
#P connect 16 0 5 0;
#P connect 3 0 4 1;
#P connect 5 0 24 0;
#P connect 11 0 4 0;
#P window clipboard copycount 26;

#150541
Feb 8, 2009 at 8:54am

thankyou Zachary!! it works fine!
many many thanks
mic

#150542
Feb 8, 2009 at 9:00am

i’ve seen you first fix just now..and it works..many thanks zachary

#150543

You must be logged in to reply to this topic.