Problems with building a "Standalone patch" that runs without installed MAX

Sep 25, 2011 at 12:06pm

Problems with building a "Standalone patch" that runs without installed MAX

Hi,

i wants to make a standalone PRogramm from my Max-patch with:

File–> Build collective / Application…

Now, the build Application dont works… There are displayed these error messages:

Please help.
Best, hgh

#59037
Sep 25, 2011 at 5:13pm

Sorry, what error messages? Nothing is showing up in your post…

#212106
Sep 25, 2011 at 8:32pm

hi,

thanks, the file-upload failed: here is the screenshot of these error messages:

Best hgh

[attachment=171536,2665]

Attachments:
  1. maxdllprob.jpg
#212107
Sep 25, 2011 at 8:39pm

Another problem is: i cant close the buildet .exe Application from my max-patch… The the “closing “x” of the window is disabled… so i cant close Build-Applications… or i have to close it with Windows task-manager… Does someone have an idea for my problams?

[attachment=171537,2666]

Attachments:
  1. cantclosemaxPatch.jpg
#212108
Sep 25, 2011 at 9:20pm

In your patch, if you put a “standalone” object and open its inspector, you’ll be able to uncheck “can’t close top-level patcher”.

#212109
Sep 25, 2011 at 9:42pm

ahhhhhhhhhh: I´ve forgotten the “standalone” Object…

maybe that could be the reason? for all troubles with my standalone Builds?

#212110
Sep 25, 2011 at 9:51pm

Maybe if you translate the error message you get?

#212111
Sep 25, 2011 at 10:14pm

@hugobox

“the application couldn’t start, because cg.dll wasn’t found. Reinstalling the application may remedy the problem.”

ps
I think this horrible phrase is the same in any language, no??

:-)

#212112
Sep 25, 2011 at 11:18pm

Try searching the max folder for “cg.dll”, then copy paste it in your standalone application’s “support” folder. Otherwise search the forum for cg.dll, it surely happenend to someone else before.

#212113
Jan 16, 2013 at 10:24pm

alright lads

I am trying to build a standalone for my max patch (mac) but I have a question…

I have some externals in the patch , will they be automatically included?

thanks

#212114
Jan 16, 2013 at 10:36pm

I have included everything that is needed now, but when I open the application that I have made it is not in presentation mode… why is this? and how do I make it so it is presentation mode?

cheers,

j

#212115
Jan 16, 2013 at 11:15pm

Go to the patcher inspector and set the flag “open in presentation mode”
Cheers
jan

#212116
Jan 17, 2013 at 12:59am

you beaut! perfect thanks

j

#212117

You must be logged in to reply to this topic.