Problems with recording from a webcam

Oct 8, 2009 at 9:03pm

Problems with recording from a webcam

I have bought a Logitech Quickcam Vision Pro for mac to record video. The video is ok, but I get horrible sound quality. It sounds like chipmunks. When I check the audio settings, it seems that the webcam only supports 16000 Hz. In the DSP setting of max I can only choose 44100 hz. I tried sending a message with the sample rate to the grab object, but it does not help. Anyone knows a solution?

#45782
Oct 9, 2009 at 5:00pm

Please, can somebody help me. Getting quite desperate here. Thanks

#165065
Oct 12, 2009 at 5:20am
Thinksamuel wrote on Thu, 08 October 2009 16:03
I have bought a Logitech Quickcam Vision Pro for mac to record video. The video is ok, but I get horrible sound quality. It sounds like chipmunks. When I check the audio settings, it seems that the webcam only supports 16000 Hz. In the DSP setting of max I can only choose 44100 hz. I tried sending a message with the sample rate to the grab object, but it does not help. Anyone knows a solution?

Surprised that you only get 44100 in DSP settings, I have a ton here and it’s a basic laptop with a basic soundcard…

so you can’t set both the DSP and the grab object to 16000? I would think that would do it. But I’m sure you tried that. ach.

#165066
Oct 12, 2009 at 10:00am

With the other webcams we tested you can selectr more sampling rates. Just with the Logitech it does not work. Question is: Why it does ot work?

#165067

You must be logged in to reply to this topic.