Recording audio and video (please help!)

May 24, 2010 at 3:04pm

Recording audio and video (please help!)

i am trying to record audio and video out of my patch but when I use jit.vcr i am still not getting the audio. I have used the spigot~ object and a soc attribute to try and get this working but when I click the soc attribute the sound goes off. Any help would be great. I have been looking at this for ages and am making no progress. here is the patch.

– Pasted Max Patch, click to expand. –
#50536
May 24, 2010 at 8:26pm

your patch works fine over here.
are you sure your audio driver settings are correct? the reason you can here sound output from a quicktime movie before you set the @soc attribute, is because it is playing the audio through your system audio.
when you set the soc, you are playing the audio through MSP, and must make sure your MSP settings are correct.

can you here any audio from MSP?

#181295
May 24, 2010 at 10:27pm

I had a fiddle with the DSP settings and it seems to be working now. I have another question though. How can I record sound from the second video as well? You cannot use the same soc attribute and I have tried adding an additional spigot with a different name but it still only records the audio from the first video. Any ideas?

Thanks for your help by the way.

#181296
May 25, 2010 at 7:15pm

make sure you’ve done the basic msp tutorials as well as the basic jitter tutorials.

– Pasted Max Patch, click to expand. –
#181297

You must be logged in to reply to this topic.