Runtime doesn't load samples

Nov 13, 2008 at 12:35am

Runtime doesn't load samples

I’m currently working on an A/V installation, which I had hoped to run using Runtime, but it won’t load the audio samples.

I’m using the buffer module, with the read message followed by the file name. The files are in the search path and when opened using Max/MSP is works perfectly, but when opened using Runtime it cant find the files.

Anyone encountered this?

#40815
Nov 13, 2008 at 12:44am

try putting the files at deeper level than the Cycling ’74 folder, if they are not already…

#144796
Nov 13, 2008 at 12:52am

Thanx

I have them in user/music/samples/projectfolder

I don’t understand why runtime can’t find them but Max can.

#144797
Nov 13, 2008 at 6:39am

Are you making it a standalone, or a .mxf? If it’s a standalone (or if you can make it a standalone), and you’re on a Mac, put the samples inside the application package, in (Application):Contents:MacOS, and it’ll work. To get at that folder, control-click the app and choose ‘show package contents.’

If it’s an MXF, you should be able to just put the files in the same directory as the mxf file.

#144798
Nov 14, 2008 at 12:00pm

Christian Curtis schrieb:
> I’m working on an installation, which I was hoping to run using
> Runtime, but it won’t load the samples.

For collectives and standalones I always use the path message to
thispatcher to find out the absolute path to the collective. Then I
place a folder sounds/ at the same place. With this you can always point
to the folder to load the sounds…

Stefan

– Pasted Max Patch, click to expand. –


Stefan Tiedje————x——-
–_____———–|————–
–(_|_ —-|—–|—–()——-
– _|_)—-|—–()————–
———-()——–www.ccmix.com

#144799

You must be logged in to reply to this topic.