Forums > MaxMSP

save settings and load into bpatcher using replace script into this patcher

April 11, 2011 | 11:39 am

Hi all. I have searched all over for an answer to this question but have had no luck. I have created a patch that uses bpatchers with the replace script message going to this patcher. the reason for doing this is I have 5 different effect stages that are repeated into 20 channels. so rather than having all the effects in the software the uses opens the ones they wish to use. This really helps reduce the cpu, from 98% to 51% to be exact. however when you save everything from the front screen using autopattr’s the effects get loaded in that were loaded during the save but the actual settings of the effect do not, I believe this is to do with the fact that the loading of the effect takes time and misses the info to its autopattr. I had the idea to try and delay the info but could only think of doing this by using the delay box however this only works with bangs.

Does anybody have any ideas?

Thanks so much for all your help.

Lee


April 11, 2011 | 1:00 pm

Here is three example patcher’s.

Attachments:
  1. knobs.maxpat

April 11, 2011 | 5:20 pm

Please help I have found many threads to this problem but none seem to give a solution.
I am quite a noob so not that great with max talk (if I may call it that)
Thanks Lee


April 11, 2011 | 6:59 pm

Sorry just noticed I have not given faders a script name. That’s not what is creating problem though. Sorry for missing that.
Lee


April 12, 2011 | 12:15 pm

Found the answer will post soon.

Thanks Lee


Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)