[sharing] jsui nsliders

Aug 10, 2008 at 1:52am

[sharing] jsui nsliders

This was at the end of another thread, but I wanted as many people as possible to see it and help me debug. I made some jsui objects like nslider, but with quartertones, 1/8 tones, rhythm, and other features I wanted. Imagine somebody trying to program Open Music in Max, and you’ll get the idea.

Find them here:

http://www.mikezed.com/technology/jsNSliders.zip

You have to install some fonts. Let me know about bugs and feature requests.

best,

mz

#39220
Mar 1, 2009 at 2:26pm

I’d need so much this object, but the link looks broken and I can’t find it anywhere else…
does anybody have an idea?
thanks
aa

#137772
Mar 1, 2009 at 8:42pm
aamaxamaa@gmail.com wrote on Sun, 01 March 2009 06:26
I’d need so much this object, but the link looks broken and I can’t find it anywhere else…
does anybody have an idea?
thanks
aa

It’s now part of the CNMAT Max/MSP/Jitter Depot:

http://cnmat.berkeley.edu/downloads

mz

#137773
Mar 2, 2009 at 7:51am

aaah! it’s called jsChord now, right?
thanks!
aa

#137774
Mar 2, 2009 at 3:43pm

I downloaded that depot (MMJ-DEPOT_2.0.5.zip), I am unable
to find jsNSliders.

#137775
Mar 2, 2009 at 3:49pm
Anthony Palomba wrote on Mon, 02 March 2009 07:43
I downloaded that depot (MMJ-DEPOT_2.0.5.zip), I am unable
to find jsNSliders.

They’re hidden in:

/modules/Data_Storage/jsChord
/modules/Data_Storage/jsMelody

Sorry for the big mess of patches to get two things. We’d like to do individual releases, but it would take too much.

mz

#137776
Mar 2, 2009 at 4:10pm

allthough i have the 2 fonts installed (globally), max throws an error:
atsufont_new: ATSUFindFontFromName failed

(max 5.06, macbook pro 10.5.6, latest cnmat distro)

any clue, what that could possibly be?

thanks
hans

#137777
Mar 2, 2009 at 5:06pm

any clue, what that could possibly be?

thanks
hans[/quote]

quoting the help-file:

“…Just install Sonor or Tempe, ignore the .bmap and .suit files”

hth

ole

edit: oops, sorry, now I see what is your problem…

edit 2:

when I install both, Sonor and Tempe, it works fine

#137778
Mar 2, 2009 at 7:22pm

This is HUGE ! Thanks to you, Michael (and to Christian Texier for the fonts).

f.e

#137779
Mar 2, 2009 at 10:40pm

strange enough, it only works here when i install both: sonor and sonora.bmp + tempe and tempera.bmp.

this is contrary to what the helpfile says, but…

hans

#137780

You must be logged in to reply to this topic.