Forums > MaxMSP

Simple multiplication problem.

December 9, 2010 | 7:52 pm

Simple multiplication problem.

My end goal is to create a patch that displays color video based on a microphone input.(so if you know anything about that???)

During that quest I have encountered a simple multiplication problem, I have went throughout the help files and i know my patch is right except its not working, so i guess I'm over looking something.

I start with "ezdac~" from the bottom left output i connect to "meter~."
From the bottom input of "meter~" I connect to "flonum"… everything is working at this point.
From the bottom left output of "flonum" i connect to the top left input of " * "
Into the top right input of " * " i connected a "number" box set to 300
Out of the bottom left output of " * " I connected a new "flonum".

at this point the new "flonum" is not displaying a number, unless "meter~" red lines then it appears to be working. Its like " * " wont multiply by a number less then 1

form this point i plan to add 400 to the new "flonum" to give me a number in the RGB range. So i guess my big question is how do i turn sound into color? But my real questions is why cant i get " * " to multiply a number less then 1?

[attachment=148556,1516]

Attachments:
  1. Simplemultiplicationproblemtiff

December 9, 2010 | 8:18 pm

you must enter one argument in order to make [*] output
floating point: [* 0.] or [* 1.] will do what you want.

keep that in mind for most other objects. :)


December 9, 2010 | 10:17 pm

Thank you so much. It’s working now. I thought it would be something simple.


Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)