store dae obj 3d object in jit.matrix

Jan 30, 2013 at 8:17am

store dae obj 3d object in jit.matrix

hi sorry for this too simple question….

anyone can help me with to store an obj or dae object loaded from jit.model to jit.matrix?
i thought that is simple but i just couldn’t store it in jit.matrix, anyone knows why?

or it is not a way to store a jit.model matrix?

many thanks

Luke

#66288
Jan 30, 2013 at 6:11pm

what have you tried?
post your patch.

#238608
Jan 31, 2013 at 4:36am

HI here is my patch, actually the second question is more critical to me now, thanks…

1. can’t store jit.gl.model in jit.matrix??

2. why triangle mode will cause display error for my 3d objects? only the left inlet of the very first xfade is workable for triangle mode, you can swap those xfade inlets under triangle mode then you will see what I mean by display error.

Many thanks

L

#238609
Jan 31, 2013 at 9:55pm

where’s the patch?
please read this if you haven’t already:

http://www.cycling74.com/forums/topic.php?id=36405

#238610
Feb 1, 2013 at 4:19am

Ah… sorry, I think it’s my file is over 1MB so it didn’t uploaded successfully
here it goes again but there’s only one dae. file, please load other dae in max example model folder please…

Attachments:
  1. 2.DAE
#238611
Feb 1, 2013 at 4:23am

Hi Rob

Thanks for the reply post, please just go into the “mesh1″ sub patcher and try the xfade there, and yes, i think the problem is each dae doesn’t have same amount vertex, how do I fix it?

many thanks

L

#238612
Feb 1, 2013 at 8:14pm

works fine over here.
but yes, they need to have the same number of vertices.

– Pasted Max Patch, click to expand. –
#238613
Feb 3, 2013 at 10:51am

Hey! thanks for the patch!

but huh? are those mushrooms are in different shape/same vertex or same shape/same vertex?

does the shape matters? if shape doesn’t matters, then i’ll just try to balance all my models to same number of vertex?

by the way:

do you know how to exchange vertex between 2 models?? so the vertex can “flow” and traveling between 2 gl objects, I tried to do it with “xfade” without success..

Thank you!
L

#238614

You must be logged in to reply to this topic.