Forums > Jitter

Switching between 5 videos at random

April 12, 2010 | 9:14 pm

OK, so I'm working on this patch where i want 4 videos played in random sequence one after the other. Each time the patch is opened the sequence should be different, once one video ends it should trigger the next to be played with no repeats. So far i have the [urn] object set up to choose between random numbers and I have that connected to the [umenu] object. However I can't figure out how to load my videos into [umenu] can anyone help?

below is a screenshot of my batch so far any suggestions at all are welcome.

[attachment=129700,363]

Attachments:
  1. Screen_shot_2010-04-12_at_5.09.37_PM.png

April 12, 2010 | 10:36 pm

send a 'path' message to 'thispatcher' to populate the umenu with your movies. I've attached an example which will read a folder called movies, if the folder is in the same location as your patch. nb, you will have to change this if you want to make a standalone.

[attachment=129708,364]

Attachments:
  1. Picture_7.png

April 13, 2010 | 1:11 am

Still having trouble loading movies into [umenu] i've put them into the menu items but I can't get the actual movies to play in the quicktime window. Here is a screen shot of my patch. my movies in the same folder as my patch which is entitled "movies". the [urn] object seems to be working well enough in switching the videos but I can't get them to actually play the videos.

[attachment=129723,365]

Attachments:
  1. Screen_shot_2010-04-12_at_9.00.54_PM.png

April 13, 2010 | 12:52 pm

suggestions anyone?


April 13, 2010 | 3:56 pm

Connect the second outlet of the umenu to the [prepend read], the first one will only give you the number of the selected item in the menu

léo


April 14, 2010 | 3:13 pm

ok, so i’ve got this to do just about everything i want it to except actually play my movies. i have a list of movies in the menu items information part of [umenu] my movies are located in a documents folder entitled movies. It is cycling through the movies at random each time a bang is sent until all movies are played but i won’t actually play the movies in the viewer.


April 14, 2010 | 4:53 pm

post your patch
in edit mode, select all, edit menu, copy compressed, paste here

leo


April 14, 2010 | 5:01 pm

hey asmarquis, this is what i am currently working with.
could it be that you just forgot the metro object ?
I suppose its similar to your issue:

– Pasted Max Patch, click to expand. –

April 14, 2010 | 6:10 pm

dimbels, could you post this as a screen shot? for some reason all i see is a bunch of code, no maxx patch


April 14, 2010 | 6:11 pm
– Pasted Max Patch, click to expand. –

April 14, 2010 | 6:56 pm

here you go.

[attachment=129945,376]

Attachments:
  1. Untitled2.png

April 14, 2010 | 11:32 pm
– Pasted Max Patch, click to expand. –

April 15, 2010 | 12:35 am

How do i use that in my own patch? I just see a bunch of code. where do i plug it in?


April 15, 2010 | 1:12 am

copy between —-begin—- & —-end—– (included)

> max > file menu > new from clipboard

leo


April 16, 2010 | 3:56 am

can’t open it. not sure why, running demo version of maxx and won’t let me open this code in maxx. anyway you could post a screen shot of this?

Also wanted to say thanks for all the help from everyone so far. As a newbie and someone not at all familiar with coding or maxx the help provided by everyone on this site have help me tremendously



April 16, 2010 | 9:19 pm

Maxx won’t even let me open new patch from clipboard. I don’t get it. i can open a new patcher window or new from template but specifically clipboard will not open


April 16, 2010 | 9:25 pm

Here's a screenshot, I don't see any reason why copy/pasting would not work

[attachment=130153,393]

Attachments:
  1. Image_1.jpg

April 17, 2010 | 6:16 pm

make sure you have the latest version of max installed (5.1.3 i think)

if so, try reinstalling and trashing your preferences.

if no luck, contact support@cycling74.com


April 17, 2010 | 8:44 pm

thanks rob. got it to work. apparently i wasn’t copying the entire code and just didn’t notice it


Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 20 total)