Forums > Max For Live

Values of my presets are not reloaded when I reload an ableton live set :-(

March 1, 2013 | 5:19 pm

Dear all,
I am facing a very strange issue that it is very hard for me (I am a dummy) to solve or find a direction to debug :-(
I am building a sequencer -> M4L Drum box v2.8

I usually have a preset box where users can save their presets into.
They save their live act and reload it… oki fine.. Ableton live relaod the live act with Patches…
but then the preset box inside my M4L patch is empty!

It is like if ableton live did not save the presets while saving the whole live act…
Do you have any hint?

I use autopattrn, etc.. it usually works but since few version I developped .. I got this NEW bug :-(


March 1, 2013 | 5:54 pm

Show us the code you are using to create the presets

-A


March 1, 2013 | 6:10 pm

Oki, I send you this in a sec :-)


March 1, 2013 | 6:14 pm

here is the code:

– Pasted Max Patch, click to expand. –

note that I have aslo bpatcher.. and inside I put the command "autopattrn" … no arguments, just this "word’.

thanks for your help!!!!!


March 1, 2013 | 7:05 pm

All of your pattrstorage and preset object settings look right.

I added a multislider object and gave it a scripting name, and created a few presets in an MFL device in Live 9 using Max 6.1

They restored fine in the live set after I saved the set, quit Live and reopened it.

Cheers

-A


March 1, 2013 | 7:29 pm

oki :-)
hum, I am going to make some rolback on my patch to see at which point something added has put the mess.

1- Do you know any issue with Bpatcher and Autopattern command inside?

2- I checked the document about this, not sure that autopattern is limited.. hum…
Is their any limitation with M4L about pattern storage?


March 1, 2013 | 7:39 pm

If you are using autopattr you’ll need to have one inside your bpatcher abstraction, but it should work fine.

If you can show otherwise, please send us the whole device

Cheers


March 1, 2013 | 10:24 pm

I found a workaround,
I can not really understand why I have this issue but let me explain what I did to overcome the situation for the moment.
The thing is very strange:
M4L (or ableton) seems that at a certain point it saved into the Ableton Live Set some EMPTY presets :-(
Even though I reload the presets files that I previoulsy saved… each time I quit ableton live.. re open ableton live.. my presets were empty!

The only way to overcome this situation was to reopen my preset file, re STORE all my presets .. Save Ableton Live Set once more and then it worked… (next time I open ableton live, the presets appears fine, automatically reloaded)

hum…

Anyhow, thanks a lot for spending the time to try to test and solve my "mini" patch! cool!
:-)

what is strange is that, M4L, should save the presets within


March 1, 2013 | 10:28 pm

Maybe it’s the "initial enable" setting you have checked in the pattrstorage object.

Cheers

-A


March 2, 2013 | 9:10 am

indeed! I set recently "initial enable" to on/off… Can’t remember now ;-)
Thanks!!!


April 23, 2013 | 8:00 am

I am having the same problem. I’ve tried to add a pattrstorage object to my device, set initial enable to 1, autoupdate parameter to 1, but still the preset object is empty when I reload my set. Any solutions much appreciated!

– Pasted Max Patch, click to expand. –

April 23, 2013 | 8:51 am

Found the solution: Once I added an autopattr object to the patch, everything worked out very nicely :-)


July 15, 2013 | 1:18 pm

I am having a similar problem. I create a patch that contains a preset. I set it to save with patch. Then I make a larger patch that includes several instances of the subpatch. I change presets in each instance but when reload the larger patch, none of the preset values are recalled.


Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)